Bobby Paunescu afirma intr-un interviu pentru Mediafax ca nu va interveni in politica editoriala a publicatiilor Evenimentul Zilei si Capital, a caror preluare a fost anuntata ieri. Un nou sindicat format in cadrul televiziunii publice si care isi propune sa apere drepturile jurnalistilor din institutie, "incalcate" sau "ignorate" pana acum de catre administratiile TVR, isi va prezenta luni obiectivele. Iar Jurnalismonline.ro noteaza ca jurnalistul roman Paul Radu este noul director executiv al unei retele regionale de jurnalisti de investigatie.

  • Viitorul proprietar al publicatiilor Evenimentul Zilei si Capital, Bobby Paunescu, spune intr-un interviu pentru Mediafax ca nu a avut o intelegere cu Ringier privind restructurarile petrecute joi si vineri in grupul de presa ce detine, inca, cele doua publicatii, sustine ca nu va interveni in politica editoriala de la EvZ si ca a stabilit o investitie de 11 milioane de euro pentru Vox News, EvZ si Capital anul acesta. Bobby Paunescu a acordat un interviu si propriei televiziuni, B1 TV, interviu ce va fi difuzat duminica, potrivit unui comunicat al postului.
  • Un nou sindicat infiintat in cadrul Televiziunii publice si avand drept scop principal sa apere drepturile jurnalistilor, despre care spune ca au fost si sunt incalcate sau ignorate de administratiile TVR, isi anunta oficial obiectivele in cadrul unei conferinte ce va avea loc luni. Sindicatul Jurnalistilor din Televiziunea Publica (SJTP) a fost infiintat la sfarsitul anului trecut, an in care s-au intetit tensiunile intre mai multi jurnalisti si conducerea institutiei si a Stirilor TVR. Potrivit paginii web a noului sindicat, SJTP s-a infiintat in noiembrie 2009 "ca urmare a ignorarii de catre administratiile TVR a obligatiilor asumate de acest corp profesional, ca si a incalcarilor frecvente ale drepturilor ziaristilor". Sindicatul este condus, potrivit paginii web citate, de jurnalista Ioana Dumitrescu. Aceasta a declarat pentru HotNews.ro ca spre deosebire de celelalte sindicate existente in TVR, SJTP este "dedicat personalului de specialitate, pentru ca drepturile jurnalistilor din televiziunea publica au fost ignorate si nimeni nu a luat pozitie".