Conducerea Senatului a decis, marti, limitarea cheltuielilor destinate presei zilnice. Astfel presedintele forului si grupurile parlamentare vor primi in continuare ziare, iar ceilalti senatori vor trebui sa se multumeasca doar cu o revista a presei intocmita de Secretariatul General, informeaza Mediafax.

Chestorul Ioan Chelaru a anuntat, marti, ca decizia luata de membrii Biroului permanent al Senatului a fost determinata de restrictiile bugetare.

El a precizat ca doar presedintele Senatului si grupurile parlamentare vor mai primi presa scrisa, restul senatorilor urmand sa beneficieze zilnic doar de o revista a presei intocmita de o echipa din partea Secretariatului General, potrivit unui memorandum legat de achizitionarea de produse si servicii.

"Avand in vedere bugetul extrem de redus pe care Senatul il are, suma care a fost repartizata pentru acest articol bugetar este de numai 200 de mii de lei, situatie in care cheltuielile efectuate cu presa scrisa pentru intreg anul 2010 s-a ajuns la un pic peste 100.000 de lei, urmand ca numai grupurile parlamentare si presedintele Senatului sa primeasca presa scrisa intr-o proportie adecvata anilor anteriori", a spus Chelaru.

Secretariatul General al Senatului a gasit o echipa care sa redacteze, in fiecare dimineata, pana la ora 08.00, o revista a presei care sa fie prezentata tuturor senatorilor in mapa de lucru.