Postul OTV a fost amendat, marti, de CNA cu 10.000 de lei pentru o editie a emisiunii "Dan Diaconescu Direct" care l-a avut ca invitat pe "scriitorul spion" Pavel Corut, dupa cum titra televiziunea pe ecran. Sanctiunea forului are in vedere lipsa de reactie a moderatorului Dan Diaconescu care nu cere dovezi la acuzele pe care invitatul sau le aduce la adresa preotilor si a Bisericii "iudeo-crestine" prin afirmatii de genul "popii sunt sarlatani", "Biblia este o carte de mituri abominabile si mizerabile", "Iisus nu este fiul lui Dumnezeu".

Este vorba de editia din 24 ianuarie a emisiunii Dan Diaconescu Direct, care desi a avut ca tema 'atacurile energetice', a sfarsit cu discutii despre religie si credinta. In urma emisiunii, Consiliul a primit 13 reclamatii de la telespectatori.

Iata cateva dintre afirmatiile lui Pavel Corut, in cadrul emisiunii:

  • Iisus nu este fiul lui Dumnezeu
  • Biblia este tot mai mizerabila (de la o reeditare la alta, n.r.); (...)o carte plina de blasfemii; (...)carte de mituri abominabile si mizerabile, plina de xenofobie si rasism
  • Popii sunt sarlatani
  • Biserica iudeo-crestina este un cuib de paraziti si infractori
  • Religiile practica magie salbatica, fiind si o insulta la adresa Divinitatii si o insulta la adresa inteligentei si culturii umane

Membrii CNA au considerat ca postul OTV a incalcat legislatia audiovizuala prin lipsa de reactie a moderatorului Dan Diaconescu, care nu i-a cerut invitatului Pavel Corut sa probeze afirmatiile pe care le face, prin lipsa unui echilibru intre opiniile pro si contra si prin redifuzarea emisiunii in zilele urmatoare, fara precizarea ca este vorba despre o reluare.

"Tema emisiunii era despre atacuri energetice, dar Pavel Corut este mereu imprevizibil", a incercat sa se scuze Dan Diaconescu, chiar in timpul emisiunii, pentru lipsa in studio a unor invitati din partea Bisericii care sa raspunda acuzelor acestuia, in timpul interventiei telefonice a unui preot care i-a reprosat acest lucru.

Prezent in sedinta de marti a CNA, Doru Iuga, directorul de programe al OTV, a incercat sa-i convinga pe membrii CNA ca, in cele patru ore ale emisiunii, "Dan a intervenit, cand a considerant ca este aberant ce spune. (...)Aici este vorba de rating. Daca aduceam un preot, nu se uita nimeni la televizor", a conchis el.

  • Dan Grigore, membru CNA: Dan Diaconescu nu are niciun fel de reactie, in toate emisiunile pe care le face, lasand lucrurile sa se dezvolte in directia cea mai neplacuta si cea mai patologica. Lasa lucrurile din mana cu buna stiinta.
  • Ioan Onisei, vicepresedinte CNA: Un subiect atat de sensibil trebuie sa faca subiectul unei dezbateri cu invitati foarte avizati.