O mare parte din echipa redactionala a saptamanalului Academia Catavencu si-a anuntat plecarea de la aceasta publicatie de satira, pentru a infiinta alta, in viitorul foarte apropiat.

Schisma a declansat, miercuri, un schimb de acuzatii si vorbe grele intre Sorin Ovidiu Vantu si fondatorii publicatiei, pe de o parte, si demisionari - printre care Mircea Toma, redactorul-sef Marius Bortea si redactorul-sef adjunct Catalin Prisacariu, pe de alta parte.

Fondatorii spun ca vor continua sa publice Academia Catavencu si ca plecarile reprezinta, "in mod neasteptat", o usurare pentru bugetul revistei, in contextul problemelor financiare din cadrul grupului Realitatea-Catavencu. Sorin Ovidiu Vantu i-a acuzat, pentru Mediafax, pe demisionari ca ar fi plecat din cauza unor reduceri salariale. Demisionarii spun ca se gandesc la noua revista de la sfarsitul anului trecut. Citeste aici despre ruperea redactiei Academia Catavencu.

Catalin Prisacariu, fostul redactor-sef adjunct de la Academia Catavencu, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre motivele ruperii redactiei AC si despre planurile celor care pleaca. Prisacariu a vorbit despre cenzura din campania electorala, dar si despre soarta lui Tetelu, Tanti Maria si Nenea Virgil.