Intalnire online

Catalin Prisacariu, ex-Academia Catavencu, in discutie online: "A existat o lista de nume tabu in campania electorala"

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 4 martie 2010, 12:12 Economie | Media & Publicitate


Catalin Prisacariu
Foto: HotNews.ro
O mare parte din echipa redactionala a saptamanalului Academia Catavencu si-a anuntat plecarea de la aceasta publicatie de satira, pentru a infiinta alta, in viitorul foarte apropiat.

Schisma a declansat, miercuri, un schimb de acuzatii si vorbe grele intre Sorin Ovidiu Vantu si fondatorii publicatiei, pe de o parte, si demisionari - printre care Mircea Toma, redactorul-sef Marius Bortea si redactorul-sef adjunct Catalin Prisacariu, pe de alta parte.

Fondatorii spun ca vor continua sa publice Academia Catavencu si ca plecarile reprezinta, "in mod neasteptat", o usurare pentru bugetul revistei, in contextul problemelor financiare din cadrul grupului Realitatea-Catavencu. Sorin Ovidiu Vantu i-a acuzat, pentru Mediafax, pe demisionari ca ar fi plecat din cauza unor reduceri salariale. Demisionarii spun ca se gandesc la noua revista de la sfarsitul anului trecut. Citeste aici despre ruperea redactiei Academia Catavencu.

Catalin Prisacariu, fostul redactor-sef adjunct de la Academia Catavencu, a discutat online cu cititorii HotNews.ro despre motivele ruperii redactiei AC si despre planurile celor care pleaca. Prisacariu a vorbit despre cenzura din campania electorala, dar si despre soarta lui Tetelu, Tanti Maria si Nenea Virgil.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


Întrebari puse de cititorii HotNews.ro:


 • Întrebarea nr. 1 un zmeu

  Voi spuneti ca intentionati sa plecati de cateva luni, ceilalti spun ca ati plecat dintr-odata din cauza salariilor. Pe cine sa cred si de ce? Nu inteleg cum ati pregatit plecarea de atata vrerme fara sa se prinda nimeni din redactie?

  • Catalin Prisacariu

   1. nu am plecat din cauza micsorarii salariilor, cine a spus asta a comis o magarie. poate din cauza salariului, dar nu al nostru, ci al celui care a spus asta (salariu care tragea foarte mult in jos bugetul revistei)
   2. da, intentia de plecare dateaza de multe luni. doar ca, initial, era vorba de toata echipa, adica inclusiv de cei care au ramas. intre timp, insa, cei care au ramas s-au razgindit, probabil constrinsi de relatia extrem de buna cu actionarul revistei

 • Întrebarea nr. 2 daniel

  salut, cum se va chema viitoarea revista? Nu au astilalti marca "Catavencu"? Va lasa sa o folositi?

  • Catalin Prisacariu

   "catavencu" nu este si nu poate fi marca inregistrata, conform legii. "academia catavencu" da, este marca inregistrata, dar noi nu vom folosi aceasta marca, ci o alta, care va contine doar cuvintul "catavencu". a propos, stiati ca in anii '50 a existat o revista, tot de satira, care se chema "catavencu"? din cite stiu, proprietarii "catavencului" din anii '50 nu s-au plins ca li s-a furat marca:)

 • Întrebarea nr. 3 catalin

  1.Cat de mari au fost presiunile in campania electorala?
  2. Mircea Toma nu a avut nicio reactie in campania electorala fata de partinirea evidenta a trustului.
  3. nu pot sa nu tin cont si de ce zice I. T. Morar referitor la interesele fata de anumite ONG-uri.
  In orice caz...mult succes!

  • Catalin Prisacariu

   1. a existat o lista de nume tabu. redactia, adica cei care au plecat acum, nu au respectat aceste tabu-uri. dar au fost si situatii in care texte scrise de redactori au fost scoase din revista inainte de trimiterea in tipar;
   2. din cite stiu, mircea a avut reactii, mai ales prin intermediul Agentiei de Monitorizare a Presei, pe care o conduce, care a facut publice rapoarte care demonstra politica editoriala partinitoare a trustului;
   3. si daca ce zice it morar e corect, onest ar fi fost ca textele despre rosia montana sa fi avut verde la publicare, apoi sa se publice (daca era cazul) si texte despre interesele ong-urilor.

   multumesc

 • Întrebarea nr. 4 Ionut

  Academia catavencu este singurul ziar pe care-l citesc, restul stirilor le citesc pe net. Facand o noua publicatie ce veti face cu rubricile consacrate? Ca mai toti oamenii am o rubrica preferata dintr-un ziar (si a mea nu e fata de la pagina 5)...cum ma asigur c-o s-o mai gasesc? Si...daca va faceti alta publicatie poate veti pune la dispozitie ziarul online. Succes!

  • Catalin Prisacariu

   rubricile consacrate vor ramine si in noua formula. si nu numai ca nu vor disparea, dar vor aparea altele noi. iar site-ul noii reviste va fi disponibil gratuit.

   multumesc

 • Întrebarea nr. 5 decebal

  Eu sper sa faceti un saptamanal mai sobru, axat pe stiri si anchete, sigur, tot satiric, dar fara tone de publicitate, fara rubrici de monden stil tabloid. cum e "Canard Enchainé". Cred ca ar fi apreciat de multi, nu cred ca genul tabloid "se cere" in targetul vostru. Ce zici?

  • Catalin Prisacariu

   esti in target-ul nostru, ca sa zic asa:)

   multumesc

 • Întrebarea nr. 6 A

  in general, cind pleci de linga niste colegi e de dorit sa eviti atacurile. se aplica asta si in cazul fostilor patroni? putem spera ca vom afla ceva chestii interesante despre sov?

  • Catalin Prisacariu

   despre sov nu se poate scrie nimic interesant, pentru ca nu e un personaj interesant. e cel mult un personaj care ne va interesa in masura in care va interveni in chestiunile de interes public. si ceva, nu spui ce:), ne face sa credem ca va interveni

 • Întrebarea nr. 7 Mihai

  Sunt un vechi fan al revistei Catavencu, insa de la un timp revista suferea vizibil. Am un respect deosebit pt. profesionalismul d-lui Mircea Toma. Sper ca noua revista sa fie o concurenta motivanta pentru cea veche. Succes!

  • Catalin Prisacariu

   e corect: ziarul x a murit, ziarul y la fel si nici "academia catavencu" nu se simte mai bine. cei care au plecat au incercat sa o resusciteze, sa bage vitamine in ea, sa o scoata in lume, sa o imbrace frumos si s-o faca mai sprintena, dar vechii actionari se simt bine cu ea asa, pe moarte. deci le-o lasam lor s-o ingroape.

   multumesc

 • Întrebarea nr. 8 MOLDO

  Felicitari pentru decizia luata! Oricum brandul devenise compromis din cauza lui SOV.
  Intrebarea este cum credeti ca veti face fata presiunilor de tot felul, la care banuiesc ca va asteptati sa fiti supusi....din pacate independenta jurnalistica trebuie sa recunosc cu regret ca in Romania nu mai exista sau este foarte greu de aplicat.
  Privind retrospectiv in urma ce impact credeti ca au avut anchetele dvs. jurnalistice, ce procent al acestora au ajuns sa aiba efectul scontat (adica autosesizari al organelor incriminate, declansarea unor anchete juridice, etc)

  • Catalin Prisacariu

   cita vreme noua revista va fi citita si cumparata, presiunile (politice sau de alta natura) care pot aparea nu vor avea nici un efect. singura presiune e a cititorilor si e una benefica: ne va stimula sa facem un produs foarte bun.
   cit despre anchetele publicate de noi in "academia catavencu", trebuie spus ca au avut efectul scontat: unele au fost atit de bune, incit cei care au ramas acum acolo au incercat sa le scoata din revista. altfel, unele s-au transformat in dosare de cercetare a averii si chiar penale

 • Întrebarea nr. 9 Ciprian

  A trecut multa vreme de cand nu mai cumpar si citesc Catavencu si nici la Divertis nu ma mai uit de ceva vreme. Propaganda si manipularea publicului, (adica minciuna) ies intotdeauna la iveala.
  Credeti ca este posibil sa faceti o pubicatie (sau macar sa apara in tara asta in momentul de fata) care sa nu sustina un grup (sau pol) de interese, care au facut atata rau pana acum?

  • Catalin Prisacariu

   serios va spun ca noi vrem sa sustinem un grup! si anume grupul cititorilor care citesc numai noul catavencu cu umor inclus. asa ca nu putem decit sa ne dorim ca grupul asta sa fie cit mai serios

 • Întrebarea nr. 10 barron

  1. o sa publicati o lista cu toate subiectele care au fost cenzurate sau impinse / intarziate si de catre cine, in ce conditii etc?

  2. il luati si pe augustin julea cu voi?

  • Catalin Prisacariu

   1. nu ne vom face un scop din asta, dar atunci cind vom publica subiecte din aceeasi zona vom face si precizarea asta;
   2. daca si el vrea, cu placere.

 • Întrebarea nr. 11 bau

  Ce rubrici dispar din Ac.Cata dupa plecarea voastra? Vor aparea in noua revista?

  • Catalin Prisacariu

   am raspuns si mai sus ca nu vor disparea rubrici, ba vor si aparea unele noi

  • Catalin Prisacariu

   a, aha, tu ma intrebi de rubricile din "academia catavencu" de la care am plecat? imi pare rau, la asta nu pot raspunde, trebuie sa ii intrebi pe ei. sau sa-i trimiti o scrisoare lui sov, pe strada paris, ca sa fii sigur ca primesti raspunsurile corecte

 • Întrebarea nr. 12 B

  in declaratiile lui, Buscu vorbeste de 13 demisionari din total 35. e evident ca e o tehnica de damage control.
  1. care este numarul exact al celor plecati, respectiv al celor ramasi?
  2. au plecat exclusiv redactori, sau vorbim si de eventuale demisii la marketing, vinzari, etc?
  3. cu tanti Maria si nenea Virgil ce se intimpla?

  • Catalin Prisacariu

   1. ultima oara cind ne-am numarat, cei plecati, eram peste 20. dar e posibil sa fim chiar mai multi, numai ca unii mai si muncesc;
   2. este vorba in special de redactori, dar vor fi si oameni care se ocupa de bucataria administrativa a revistei;
   3. maria si virgil sint deja institutii, monstri sacri, ei nu mai apartin unui brand sau altul. daca vor vrea sa colaboreze cu noi, vom fi niste privilegiati. oricum, la plecarea noastra maria a plins si virgil cred ca baut de doua ori mai multa bere. ceea ce ma face sa ma intreb daca nu, de fapt, de asta si plingea maria

 • Întrebarea nr. 13 baiazid

  - crezi ca la adapostul lui hurezeanu, cotidianul si catavencu, ca nume onorabile, s-a desfasurat o operatiune de manipulare coordonata de vintu? adica s-au ascuns dupa voi alde nistorescu si tatulici?

  - daca da, cine au fost cozile de topor din fiecare parte (catavencu, cotidianul, realitatea etc)?

  • Catalin Prisacariu

   - e suficienta jena in sufletele celor pe care i-ai numit ca sa nu mai rasucesc si eu cutitul;
   - nu au fost cozi de topor, au fost prasele de hanger batute in diamante (ma refer la salarii, desigur)

 • Întrebarea nr. 14 financiarul

  - puteti publica cifele seci ale catavencu de cind a preluat vintu? cifra de afaceri si profit, pe ani

  - puteti face la fel cu intregul trust? si acolo unde e minus cu zeci de milioane, sa ne spuneti si noua din ce conturi si afaceri profitabile veneau banii? ca nu exista nici o informatie publica asupra afacerilor care aduc profit lui vintu.

  • Catalin Prisacariu

   - pina in 2008, inclusiv, revista "academia catavencu" avea un profit anual de citeva sute de mii de euro, la o cifra de afaceri de, aproximativ, cam un milion de euro;
   - de intregul trust se ocupa ANAF, pentru ca e foarte complicat de inteles ce operatiuni au avut loc acolo si e nevoie de profesionisti:). iar de sursa banilor nu am cunostinte, pentru ca firmele off shore nu au actionariatul la vedere:)

 • Întrebarea nr. 15 starbacs

  Salut
  Veti aparea in aceeasi zi cu Academia? Indoindu-ma ca o sa stea cineva sa va faca publicitate la tv, cum o sa ii faceti pe cumparatori sa va ia ziarul, daca cei mai multi nu vor fi auzit de voi si probabil irealitatea o sa bage reclame la Academia Catavencu?
  Sau o sa fiti voi aia cu reclama la realitatea? :)
  e loc pentru ambele pe piata?
  multumesc

  • Catalin Prisacariu

   nici cind lucram pentru "academia catavencu" nu mizam pe publicitatea de la RTV, darmite acum. dar o sa fim prezenti in spatiul public suficient de mult incit sa se auda despre noi si nu despre vintu, cum se va auzi de la ceilalti

 • Întrebarea nr. 16 spasm

  1. Daca au fost presiuni anul trecut, de ce nu v-ati evaporat atunci? De ce n-ati spus nimic? De ce acum, la plecare, se lasa cu asa un circ?
  2. Daca nu-l aveti pe Mardale, pe cine o sa aveti?

  • Catalin Prisacariu

   1. toti cei care au plecat au luptat cu acele presiuni. si, de multe ori, chiar daca a fost nevoie sa apelam la trucuri sau stratageme uneori neortodoxe, am reusit sa publicam articole interzise.
   o bucata de vreme am sperat ca practicile de genul asta vor inceta, am facut presiuni la rindul nostru, in sus, sa inceteze. din pacate, actionarul a fost mai puternic decit sefii revistei, adica decit cei care acum au ramas acolo si ne acuza de tradare;
   2. ion barbu va desena pentru noi. si e posibil ca si tetelu sa isi faca timp pentru caricaturi

 • Întrebarea nr. 17 vasile69

  Sunteti consitenti ca o parte importanta a cititorilor fideli de la inceputuri v-au parasit cu mult inainte de "presiunile" invocate din campania electorala? Eu nu va mai citesc cam de cand ati ajuns la 24 pagini, iar apropierea de SOV a pus definitiv capacul. Asta e sansa voastra: sa va intoarceti la radacini. Pentru ca cei ramasi sigur nu pot/vor face asta.
  Mult succes

  • Catalin Prisacariu

   multumim, asta vom si face

 • Întrebarea nr. 18 perdu

  Am citit ca finantatorul viitor - care e ala, Adrian Andrici? - va face doar un imprumut. Din ce il veti acoperi? Si cine, mai precis, va trebui sa-l acopere si in cat timp?

  • Catalin Prisacariu

   finantatorul este un prieten al unor redactori, un om care nu intentioneaza sa scoata profit din revista, ci doar sa ajute niste oameni in care are incredere, oameni care au un proiect independent in care finantatorul are incredere. e atit de simplu.
   iar banii vor fi returnati din profitul revistei. pe care noi mizam, altfel nu ne-am fi propus sa o facem.

 • Întrebarea nr. 19 baboi

  - vintu v-a dat garantii ca nu va influenta editorialul. si totusi l-a influentat. aveti garantii contractuale de la finantatorii noului proiect ca nu va interveni? faceti contractul public? (stiu eu, o clauza ca daca da un telefon de influenta nu mai restituiti imprumutul)

  - v-ati ars o data cu tot felul de interese. va ganditi sa postati online declaratii de interese la toti ziaristii, managerii, finantatorii (cu surse de finantare)?

  • Catalin Prisacariu

   - e mult mai simplu: finantatorul nu va pune la dispozitie banii lunar, ci toti odata, asa ca ii va fi imposibil sa faca presiuni (si daca ar vrea, darmite ca nu are nici o intentie) odata ce ne-a acordat deja sprijinul sau financiar. in plus, e mai mult decit fair play, doar am jucat fotbal cu el de mai multe ori si ne-am prins de asta.
   - daca le-am posta, ar fi niste pagini goale, nu am avea de declarat decit un salariu.

 • Întrebarea nr. 20 dan

  Domule Priesacariu, care va fi structura de actionariat la noua revista?

  Avand in vedere zvonurile legate de aceasta despartire, cum ca in spatele acestei plecari s-ar afla disputele avute pe baza impartirii actiunilor Academiei Catavencu, cam cat credeti ca va supravietui noua structura pe care o creati, pana ce acest tip de certuri sa apara in nou echipa??

  legat de noul saptamanal, tot citesc prin declaratiile dumneavoastra si a colegilor de actiune ca o sa semene in cele mai mici detalii (layout, rubrici... ) cu acum "vechea" AC... De ce nu incercati ceva nou, diferit? de ce as cumpara eu ca si cititor, noua revista... intre noi fie vorba, numele ramase la AC sunt o garantie a continutului (banuiesc ca aici vreti sa va diferentiati) pe cand un bontea, sau Toma (cu tot cu alura lui de senior) nu inspira incredere...

  revenind la intrebarea dinainte, ca si cititor as avea nevoie de ceva nou... deja AC devenise monotona, as fi asteptat daca tot faceti miscarea aceasta, sa va ganditi la un nou concept, mai activ, mai plin de viata!

  pe de alta parte, daca incercati sa scoateti un "catavencu fara mogul" acelasi layout, rubrici... dar necenzurat, de ce nu ati pregatit mai bine lovitura, sunt sigur ca puteati depune demisiile in asa fel incat sa blocati aparitia AC si sa-l inlocuiti cu noul saptamanal :)) ? ar fi fost o super lovitura! nu-mi spuneti ca ati facut rost peste noapte de finantare, pe ochi frumosi... lucrurile acestea iau timp, business case-ul nu se face peste noapte...

  • Catalin Prisacariu

   echipa redactionala care a plecat nu a avut (in afara de mircea toma) niciodata actiuni la academia catavencu, deci nu le-a vindut nici macar o data, darmite de mai multe ori. asa ca e fals ca cei care au plecat s-au certat de la actiuni cu fostii actionari.
   in noua formula, actiunile vor fi impartite intre redactori. care nu vor avea nici un motiv sa se certe pe actiuni, pentru ca nu intentionam sa vindem.
   noua revista va semana cu cea veche exact in proportia in care noi lucram si la revista veche, dar va fi diferita pentru ca noi nu vom avea interese personale si de afaceri de aparat

 • Întrebarea nr. 21 Safta

  1. Poti numi 3 articole tari care au fost cenzurate de echipa lui Buscu?

  2. Ce rol va juca Mircea Toma in viitoarea echipa?

  Multumesc.

  • Catalin Prisacariu

   1. as prefera sa spun care erau personajele - un fost candidat la prezidentiale, o foarte importanta politicianca, un constructor care avea reclama pe rtv
   2. rolul de jurnalist

 • Întrebarea nr. 22 ik

  s-o coptati si pe Simona Tache ?

  • Catalin Prisacariu

   cred ca s-a cooptat singura la revista lui vintu

 • Întrebarea nr. 23 Anonim

  Se poate sa renuntati la stirile despre Botezatu, Gina Pistol etc.?

  • Catalin Prisacariu

   cu placere, vom face doar misto de astfel de personaje

 • Întrebarea nr. 24 lucian

  o sa fie si aceasta noua revista/publicatie scoasa tot sub tutela vreunei companii deja existente (banii de unde provin / investitorii)?

  sincer putin imi pasa. de la Hitler incoaci a fost tot mereu aplicata metoda de ”Imparte si condu!” desi nu el a fost inventatorul ei. ati descoperit vre-o noua nisa probabil pentru publicitate si plecati cu tam tam pe usa din fata dar va luati banii pe usa din dos de la aceeasi investitori. nu e o chestie noua mai ales in presa sau in publicitate. bafta, dar sa nu crezi ca o sa-i prostiti petoti ci o sa fie numai de suferit pentru toti. cine a cumparat pana acum academia a cumparat-o din motive anume, o chestie de dezbinare de genul acesta are doar 2 efecte.
  - unul de lehamite, si numai cumpara nici una din cele doua
  - unul de urmarire o vreme pe ambele publicatii si aici trebuie ca cea noua sa fie peste cea veche ca sa isi atraga clienti din randurile celei vechi.

  spor la treaba

  • Catalin Prisacariu

   sper sa ne luam salariile de la bancomate si speram ca ele sa nu fie foarte dosnice (bancomatele, adica), sa nu riscam sa fim jefuiti.
   nici macar noi nu sintem asa pesimisti, luciene, tocmai de aia nu vindem nimic, doar imprumutam niste bani ca sa facem o revista buna, din care sa dam banii inapoi.

 • Întrebarea nr. 25 yoggi

  cum o sa va lansati revista? ar trebui sa fie un eveniment public, nu? doar e singura reactie organizata impotriva mogulilor.

  la tzepe, in universitate!

  • Catalin Prisacariu

   e si asta o idee, s-a notat

 • Întrebarea nr. 26 drak0n

  Imi aduc aminte de un articol (sau o declaratie, nu mai retin) al unui membru al redactiei care spunea cu ani in urma ca visul si fenomenul AC va muri la un moment dat ca si altele asemeni lui.
  Visul a murit iar din fenomen a mai ramas doar amintirea.
  Considerati oportun sa intrati intr-o ”lupta” redactionala cu actulul AC, pentru titlul de pastratori ai spiritului vechii academii, mai ales ca noi, cititorii nu aveam (cel putin pentru moment) suficiente informatii pentru a acorda increderea unei parti sau alteia?
  Nu credeti ca un astfel de ”conflict” ar pune pe toata lumea intr-o lumina :) ”discutabila” si ar duce doar la separarea triviala AC lui si AC nostru?

  • Catalin Prisacariu

   cum cititorii de catavencu sint mai inteligenti decit ai lor, se vor prinde, fara doar si poate, ca doar academia catavencu a murit, dar catavencu tocmai s-a nascut si noi il crestem mare, il dam la scoala etc. asa ca ne vor citi

 • Întrebarea nr. 27 cristi

  Acuzatia de cenzura este foarte grava pentru orice publicatie dar mai ales pentru Catavencu... de aceea insist pe ea si as dori sa ne dati exemple concrete de cenzura, cu nume si date... altfel imi este foarte greu sa va cred.

  • Catalin Prisacariu

   am raspuns si mai sus cu niste exemple. si fiti siguri ca ele vor aparea in noua revista

 • Întrebarea nr. 28 Dan

  Pe Tetelu l-ati luat??

  • Catalin Prisacariu

   ne-am luat unii pe altii

 • Întrebarea nr. 29 lolita

  in afara celor plecati de la Catavencu, veti mai cauta/racola si alti jurnalisti? poate ceva tineret in afirmare, miros de levantica si scriitura de primavara

  • Catalin Prisacariu

   ii asteptam

 • Întrebarea nr. 30 Adi

  Liviu Mihaiu in care barca a catavencilor este? Sau el deja a trecut in barca lui SOV cu arme si bagaje? Mai are vre-un aport in ziar?

  • Catalin Prisacariu

   deocamdata e la radio guerrilla, unde face si o emisiune

 • Întrebarea nr. 31 deleanu

  Ce parere ai despre competenta dovedita si despre modul in care a reusit mihnea vasiliu sa conduca Divizia Quality a Grupului? Si nu ti se pare ca Buscu se potriveste de minune cu vasiliu?

  • Catalin Prisacariu

   la citi bani s-au aruncat pe fereastra, nu as putea sa vorbesc decit despre divizia Quantity, dar e deja treaba lor si a fiscului

 • Întrebarea nr. 32 mav

  din cate am urmarit eu in campania electorala , trustul se afla de partea realitatii & Co sustinanad mareata coaltitie Geoana si tot gunoiul strans sub pres....cred ca ati pierdut foarte mult din credibilitatea cititorilor de calitate!

  • Catalin Prisacariu

   din cite imi amintesc, pe durata campaniei electorale au fost publicate anchete exclusive si despre geoana (casa de linga guvern), dar si despre finantatorii basescieni (buzaianu & berceanu, de exemplu)

 • Întrebarea nr. 33 deleanu

  Inca o intrebare: acele editii recente ale jurnalului lui tetelu, in care se facea misto la modul cel mai cras de realitatea si de vantu, au reprezentat un protest la adresa conducerii?

  • Catalin Prisacariu

   nu era un protest, era parerea sincera a lui tetelu. noua ni s-a parut ca era o parere intemeiata

 • Întrebarea nr. 34 it_s__not_news

  Se va renunta la vulgaritate ? In AC era prea multa, uneori gratuita -gen Tetelu- (motivul pentru care am si renuntat la AC).

  • Catalin Prisacariu

   tetelu nu e vulgar, asa e el

 • Întrebarea nr. 35 nedormitul

  şcoala profesională caţavencu cum sună?

  • Catalin Prisacariu

   cam ca modelul basescian de invatamint

 • Întrebarea nr. 36 Maithun

  Micile fronde girondine de la Academia Cațavencu, dincolo de invocarea spectrului malefic al cenzurii (pentru o clipă am crezut că e vorba de People's Daily) îmi iscă următoarea nedumerire, deci vă întreb: nu e o dovadă de epigonism călduț și de lipsă de curaj/imaginație/vână faptul că, de fapt, la viitoarea nouă revistă, vă veți agăța disperați de aceeași rețetă de succes? (tot 'Cațavencu' în titlu, aceleași rubrici, cel mai probabil aceleași formule de produs glumițe în serie)? De ce să nu faceți ceva complet (mă rog, exagerez) nou?

  • Catalin Prisacariu

   academia catavencu era facuta de oamenii care au plecat, nu de un spirit tutelar imuabil. noutati vor fi destule

 • Întrebarea nr. 37 d

  Un test pentru a intelege daca sunteti pregatiti pentru ce vreti sa faceti. Raspunde-mi la urmatoarea intrebare:

  De ce nu au avut succes publicatiile "Aspirina Saracului" si "Plai cu Boi"?

  • Catalin Prisacariu

   nu o mai fi cerere de aspirina sau or fi prea putini boi

 • Întrebarea nr. 38 Jacques de Malay

  1. Jurnalele lui Tetelu si invataturile stewardesei le preluati voi sau le lasati in urma?
  sau
  2. gasiti alte personaje pe langa acestea sau in locul lor?
  sau
  3. renuntati la acest gen de rubrica in noua revista de moravuri vechi si grele?

  • Catalin Prisacariu

   tetelu e cu noi

 • Întrebarea nr. 39 Walker

  Il cooptati si pe Cornel Ivanciuc? Era un iscusit investigator.
  Bafta!

  • Catalin Prisacariu

   este in continuare iscusit, dar nu intra in planurile noastre

 • Întrebarea nr. 40 Dragos

  Salut. Sunt unul dintre abonatii vostri fideli, desi de la mare distanta de Romania. Pentru mine AC este si va ramane unul din punctele de referinta ale gazetariei romanesti, si probabil una din putinele institutii media care nu si-au "manelit" stilul (scuzati-mi termenul).

  Ati fost extraordinari, iar pentru cei care v-au citit vestea a venit ca un soc. Noi n-aveam de unde sa cunoastem "luptele interne" de la Catavencu, dar v-am aplaudat de fiecare data cand ati dovedit obiectivitate.

  Daca stau bine sa ma gandesc, din cauza voastra unii au pierdut si functia de Presedinte ... e un lucru mare pentru un gazetar!

  Imi pare rau sa vad ca va despartiti, dar sper ca spiritul Catavanecu va ramane neatins.

  Cat despre noi, cititorii ...... va urmam cu incredere.

  BAFTA!

  • Catalin Prisacariu

   atunci, va asteptam pe la noi!

 • Întrebarea nr. 41 domnu goe

  e Vintu prieten cu Virgil Ardelean? sau Buscu?

  o pasarica a vorbit pe un blog despre o situatie concreta de cenzura, in care materialul despre domnul chestor a fost tras de curent direct din paginile revistei si a ajuns in alt ziar. confirmi? infirmi?

  • Catalin Prisacariu

   confirm curentarea

12420 vizualizari

 • cum vine asta (Joi, 4 martie 2010, 12:33)

  un zmeu [anonim]

  Voi spuneti ca intentionati sa plecati de cateva luni, ceilalti spun ca ati plecat dintr-odata din cauza salariilor. Pe cine sa cred si de ce? Nu inteleg cum ati pregatit plecarea de atata vrerme fara sa se prinda nimeni din redactie?
  • r (Joi, 4 martie 2010, 14:05)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui un zmeu

   1. nu am plecat din cauza micsorarii salariilor, cine a spus asta a comis o magarie. poate din cauza salariului, dar nu al nostru, ci al celui care a spus asta (salariu care tragea foarte mult in jos bugetul revistei)
   2. da, intentia de plecare dateaza de multe luni. doar ca, initial, era vorba de toata echipa, adica inclusiv de cei care au ramas. intre timp, insa, cei care au ramas s-au razgindit, probabil constrinsi de relatia extrem de buna cu actionarul revistei
 • marca (Joi, 4 martie 2010, 12:34)

  daniel [anonim]

  salut, cum se va chema viitoarea revista? Nu au astilalti marca "Catavencu"? Va lasa sa o folositi?
  • r1 (Joi, 4 martie 2010, 14:08)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui daniel

   "catavencu" nu este si nu poate fi marca inregistrata, conform legii. "academia catavencu" da, este marca inregistrata, dar noi nu vom folosi aceasta marca, ci o alta, care va contine doar cuvintul "catavencu". a propos, stiati ca in anii '50 a existat o revista, tot de satira, care se chema "catavencu"? din cite stiu, proprietarii "catavencului" din anii '50 nu s-au plins ca li s-a furat marca:)
 • presiuni (Joi, 4 martie 2010, 12:46)

  catalin [anonim]

  1.Cat de mari au fost presiunile in campania electorala?
  2. Mircea Toma nu a avut nicio reactie in campania electorala fata de partinirea evidenta a trustului.
  3. nu pot sa nu tin cont si de ce zice I. T. Morar referitor la interesele fata de anumite ONG-uri.
  In orice caz...mult succes!
  • r2 (Joi, 4 martie 2010, 14:12)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui catalin

   1. a existat o lista de nume tabu. redactia, adica cei care au plecat acum, nu au respectat aceste tabu-uri. dar au fost si situatii in care texte scrise de redactori au fost scoase din revista inainte de trimiterea in tipar;
   2. din cite stiu, mircea a avut reactii, mai ales prin intermediul Agentiei de Monitorizare a Presei, pe care o conduce, care a facut publice rapoarte care demonstra politica editoriala partinitoare a trustului;
   3. si daca ce zice it morar e corect, onest ar fi fost ca textele despre rosia montana sa fi avut verde la publicare, apoi sa se publice (daca era cazul) si texte despre interesele ong-urilor.

   multumesc
 • eu ce fac? (Joi, 4 martie 2010, 12:51)

  Ionut [anonim]

  Academia catavencu este singurul ziar pe care-l citesc, restul stirilor le citesc pe net. Facand o noua publicatie ce veti face cu rubricile consacrate? Ca mai toti oamenii am o rubrica preferata dintr-un ziar (si a mea nu e fata de la pagina 5)...cum ma asigur c-o s-o mai gasesc? Si...daca va faceti alta publicatie poate veti pune la dispozitie ziarul online. Succes!
  • r3 (Joi, 4 martie 2010, 14:14)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ionut

   rubricile consacrate vor ramine si in noua formula. si nu numai ca nu vor disparea, dar vor aparea altele noi. iar site-ul noii reviste va fi disponibil gratuit.

   multumesc
 • stil (Joi, 4 martie 2010, 12:53)

  decebal [anonim]

  Eu sper sa faceti un saptamanal mai sobru, axat pe stiri si anchete, sigur, tot satiric, dar fara tone de publicitate, fara rubrici de monden stil tabloid. cum e "Canard Enchainé". Cred ca ar fi apreciat de multi, nu cred ca genul tabloid "se cere" in targetul vostru. Ce zici?
  • r4 (Joi, 4 martie 2010, 14:15)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui decebal

   esti in target-ul nostru, ca sa zic asa:)

   multumesc
 • mai liberi, deci mai prolifici? (Joi, 4 martie 2010, 13:28)

  A [anonim]

  in general, cind pleci de linga niste colegi e de dorit sa eviti atacurile. se aplica asta si in cazul fostilor patroni? putem spera ca vom afla ceva chestii interesante despre sov?
  • r5 (Joi, 4 martie 2010, 14:18)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui A

   despre sov nu se poate scrie nimic interesant, pentru ca nu e un personaj interesant. e cel mult un personaj care ne va interesa in masura in care va interveni in chestiunile de interes public. si ceva, nu spui ce:), ne face sa credem ca va interveni
 • Sa fie concurenta constructiva (Joi, 4 martie 2010, 13:29)

  Mihai [anonim]

  Sunt un vechi fan al revistei Catavencu, insa de la un timp revista suferea vizibil. Am un respect deosebit pt. profesionalismul d-lui Mircea Toma. Sper ca noua revista sa fie o concurenta motivanta pentru cea veche. Succes!
  • r6 (Joi, 4 martie 2010, 14:25)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   e corect: ziarul x a murit, ziarul y la fel si nici "academia catavencu" nu se simte mai bine. cei care au plecat au incercat sa o resusciteze, sa bage vitamine in ea, sa o scoata in lume, sa o imbrace frumos si s-o faca mai sprintena, dar vechii actionari se simt bine cu ea asa, pe moarte. deci le-o lasam lor s-o ingroape.

   multumesc
 • succes noii reviste (Joi, 4 martie 2010, 13:30)

  MOLDO [anonim]

  Felicitari pentru decizia luata! Oricum brandul devenise compromis din cauza lui SOV.
  Intrebarea este cum credeti ca veti face fata presiunilor de tot felul, la care banuiesc ca va asteptati sa fiti supusi....din pacate independenta jurnalistica trebuie sa recunosc cu regret ca in Romania nu mai exista sau este foarte greu de aplicat.
  Privind retrospectiv in urma ce impact credeti ca au avut anchetele dvs. jurnalistice, ce procent al acestora au ajuns sa aiba efectul scontat (adica autosesizari al organelor incriminate, declansarea unor anchete juridice, etc)
  • r7 (Joi, 4 martie 2010, 14:28)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui MOLDO

   cita vreme noua revista va fi citita si cumparata, presiunile (politice sau de alta natura) care pot aparea nu vor avea nici un efect. singura presiune e a cititorilor si e una benefica: ne va stimula sa facem un produs foarte bun.
   cit despre anchetele publicate de noi in "academia catavencu", trebuie spus ca au avut efectul scontat: unele au fost atit de bune, incit cei care au ramas acum acolo au incercat sa le scoata din revista. altfel, unele s-au transformat in dosare de cercetare a averii si chiar penale
 • umorul este o chestie serioasa (Joi, 4 martie 2010, 13:31)

  Ciprian [anonim]

  A trecut multa vreme de cand nu mai cumpar si citesc Catavencu si nici la Divertis nu ma mai uit de ceva vreme. Propaganda si manipularea publicului, (adica minciuna) ies intotdeauna la iveala.
  Credeti ca este posibil sa faceti o pubicatie (sau macar sa apara in tara asta in momentul de fata) care sa nu sustina un grup (sau pol) de interese, care au facut atata rau pana acum?
  • r8 (Joi, 4 martie 2010, 14:30)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Ciprian

   serios va spun ca noi vrem sa sustinem un grup! si anume grupul cititorilor care citesc numai noul catavencu cu umor inclus. asa ca nu putem decit sa ne dorim ca grupul asta sa fie cit mai serios
 • cenzura / umor (Joi, 4 martie 2010, 13:33)

  barron [anonim]

  1. o sa publicati o lista cu toate subiectele care au fost cenzurate sau impinse / intarziate si de catre cine, in ce conditii etc?

  2. il luati si pe augustin julea cu voi?
  • r9 (Joi, 4 martie 2010, 14:32)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui barron

   1. nu ne vom face un scop din asta, dar atunci cind vom publica subiecte din aceeasi zona vom face si precizarea asta;
   2. daca si el vrea, cu placere.
 • rubrici (Joi, 4 martie 2010, 13:34)

  bau [anonim]

  Ce rubrici dispar din Ac.Cata dupa plecarea voastra? Vor aparea in noua revista?
  • r10 (Joi, 4 martie 2010, 14:32)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui bau

   am raspuns si mai sus ca nu vor disparea rubrici, ba vor si aparea unele noi
  • completare raspuns (Joi, 4 martie 2010, 14:45)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui bau

   a, aha, tu ma intrebi de rubricile din "academia catavencu" de la care am plecat? imi pare rau, la asta nu pot raspunde, trebuie sa ii intrebi pe ei. sau sa-i trimiti o scrisoare lui sov, pe strada paris, ca sa fii sigur ca primesti raspunsurile corecte
 • razboi, razboi, da sa stim si noi (Joi, 4 martie 2010, 13:35)

  B [anonim]

  in declaratiile lui, Buscu vorbeste de 13 demisionari din total 35. e evident ca e o tehnica de damage control.
  1. care este numarul exact al celor plecati, respectiv al celor ramasi?
  2. au plecat exclusiv redactori, sau vorbim si de eventuale demisii la marketing, vinzari, etc?
  3. cu tanti Maria si nenea Virgil ce se intimpla?
  • r11 (Joi, 4 martie 2010, 14:36)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui B

   1. ultima oara cind ne-am numarat, cei plecati, eram peste 20. dar e posibil sa fim chiar mai multi, numai ca unii mai si muncesc;
   2. este vorba in special de redactori, dar vor fi si oameni care se ocupa de bucataria administrativa a revistei;
   3. maria si virgil sint deja institutii, monstri sacri, ei nu mai apartin unui brand sau altul. daca vor vrea sa colaboreze cu noi, vom fi niste privilegiati. oricum, la plecarea noastra maria a plins si virgil cred ca baut de doua ori mai multa bere. ceea ce ma face sa ma intreb daca nu, de fapt, de asta si plingea maria
 • manipulare (Joi, 4 martie 2010, 13:35)

  baiazid [anonim]

  - crezi ca la adapostul lui hurezeanu, cotidianul si catavencu, ca nume onorabile, s-a desfasurat o operatiune de manipulare coordonata de vintu? adica s-au ascuns dupa voi alde nistorescu si tatulici?

  - daca da, cine au fost cozile de topor din fiecare parte (catavencu, cotidianul, realitatea etc)?
  • r12 (Joi, 4 martie 2010, 14:38)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui baiazid

   - e suficienta jena in sufletele celor pe care i-ai numit ca sa nu mai rasucesc si eu cutitul;
   - nu au fost cozi de topor, au fost prasele de hanger batute in diamante (ma refer la salarii, desigur)
 • finante (Joi, 4 martie 2010, 13:37)

  financiarul [anonim]

  - puteti publica cifele seci ale catavencu de cind a preluat vintu? cifra de afaceri si profit, pe ani

  - puteti face la fel cu intregul trust? si acolo unde e minus cu zeci de milioane, sa ne spuneti si noua din ce conturi si afaceri profitabile veneau banii? ca nu exista nici o informatie publica asupra afacerilor care aduc profit lui vintu.
  • r13 (Joi, 4 martie 2010, 14:40)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui financiarul

   - pina in 2008, inclusiv, revista "academia catavencu" avea un profit anual de citeva sute de mii de euro, la o cifra de afaceri de, aproximativ, cam un milion de euro;
   - de intregul trust se ocupa ANAF, pentru ca e foarte complicat de inteles ce operatiuni au avut loc acolo si e nevoie de profesionisti:). iar de sursa banilor nu am cunostinte, pentru ca firmele off shore nu au actionariatul la vedere:)
 • cum aude lumea de voi? (Joi, 4 martie 2010, 13:37)

  starbacs [anonim]

  Salut
  Veti aparea in aceeasi zi cu Academia? Indoindu-ma ca o sa stea cineva sa va faca publicitate la tv, cum o sa ii faceti pe cumparatori sa va ia ziarul, daca cei mai multi nu vor fi auzit de voi si probabil irealitatea o sa bage reclame la Academia Catavencu?
  Sau o sa fiti voi aia cu reclama la realitatea? :)
  e loc pentru ambele pe piata?
  multumesc
  • r14 (Joi, 4 martie 2010, 14:44)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui starbacs

   nici cind lucram pentru "academia catavencu" nu mizam pe publicitatea de la RTV, darmite acum. dar o sa fim prezenti in spatiul public suficient de mult incit sa se auda despre noi si nu despre vintu, cum se va auzi de la ceilalti
 • 2 intrebari (Joi, 4 martie 2010, 13:41)

  spasm [anonim]

  1. Daca au fost presiuni anul trecut, de ce nu v-ati evaporat atunci? De ce n-ati spus nimic? De ce acum, la plecare, se lasa cu asa un circ?
  2. Daca nu-l aveti pe Mardale, pe cine o sa aveti?
  • r15 (Joi, 4 martie 2010, 14:48)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui spasm

   1. toti cei care au plecat au luptat cu acele presiuni. si, de multe ori, chiar daca a fost nevoie sa apelam la trucuri sau stratageme uneori neortodoxe, am reusit sa publicam articole interzise.
   o bucata de vreme am sperat ca practicile de genul asta vor inceta, am facut presiuni la rindul nostru, in sus, sa inceteze. din pacate, actionarul a fost mai puternic decit sefii revistei, adica decit cei care acum au ramas acolo si ne acuza de tradare;
   2. ion barbu va desena pentru noi. si e posibil ca si tetelu sa isi faca timp pentru caricaturi
 • noua directie (Joi, 4 martie 2010, 13:46)

  vasile69 [utilizator]

  Sunteti consitenti ca o parte importanta a cititorilor fideli de la inceputuri v-au parasit cu mult inainte de "presiunile" invocate din campania electorala? Eu nu va mai citesc cam de cand ati ajuns la 24 pagini, iar apropierea de SOV a pus definitiv capacul. Asta e sansa voastra: sa va intoarceti la radacini. Pentru ca cei ramasi sigur nu pot/vor face asta.
  Mult succes
  • r16 (Joi, 4 martie 2010, 14:49)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui vasile69

   multumim, asta vom si face
 • banii (Joi, 4 martie 2010, 13:46)

  perdu [anonim]

  Am citit ca finantatorul viitor - care e ala, Adrian Andrici? - va face doar un imprumut. Din ce il veti acoperi? Si cine, mai precis, va trebui sa-l acopere si in cat timp?
  • r17 (Joi, 4 martie 2010, 14:51)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui perdu

   finantatorul este un prieten al unor redactori, un om care nu intentioneaza sa scoata profit din revista, ci doar sa ajute niste oameni in care are incredere, oameni care au un proiect independent in care finantatorul are incredere. e atit de simplu.
   iar banii vor fi returnati din profitul revistei. pe care noi mizam, altfel nu ne-am fi propus sa o facem.
 • transparenta (Joi, 4 martie 2010, 13:46)

  baboi [anonim]

  - vintu v-a dat garantii ca nu va influenta editorialul. si totusi l-a influentat. aveti garantii contractuale de la finantatorii noului proiect ca nu va interveni? faceti contractul public? (stiu eu, o clauza ca daca da un telefon de influenta nu mai restituiti imprumutul)

  - v-ati ars o data cu tot felul de interese. va ganditi sa postati online declaratii de interese la toti ziaristii, managerii, finantatorii (cu surse de finantare)?
  • r17 (Joi, 4 martie 2010, 14:54)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui baboi

   - e mult mai simplu: finantatorul nu va pune la dispozitie banii lunar, ci toti odata, asa ca ii va fi imposibil sa faca presiuni (si daca ar vrea, darmite ca nu are nici o intentie) odata ce ne-a acordat deja sprijinul sau financiar. in plus, e mai mult decit fair play, doar am jucat fotbal cu el de mai multe ori si ne-am prins de asta.
   - daca le-am posta, ar fi niste pagini goale, nu am avea de declarat decit un salariu.
 • bani (Joi, 4 martie 2010, 13:48)

  dan [anonim]

  Domule Priesacariu, care va fi structura de actionariat la noua revista?

  Avand in vedere zvonurile legate de aceasta despartire, cum ca in spatele acestei plecari s-ar afla disputele avute pe baza impartirii actiunilor Academiei Catavencu, cam cat credeti ca va supravietui noua structura pe care o creati, pana ce acest tip de certuri sa apara in nou echipa??

  legat de noul saptamanal, tot citesc prin declaratiile dumneavoastra si a colegilor de actiune ca o sa semene in cele mai mici detalii (layout, rubrici... ) cu acum "vechea" AC... De ce nu incercati ceva nou, diferit? de ce as cumpara eu ca si cititor, noua revista... intre noi fie vorba, numele ramase la AC sunt o garantie a continutului (banuiesc ca aici vreti sa va diferentiati) pe cand un bontea, sau Toma (cu tot cu alura lui de senior) nu inspira incredere...

  revenind la intrebarea dinainte, ca si cititor as avea nevoie de ceva nou... deja AC devenise monotona, as fi asteptat daca tot faceti miscarea aceasta, sa va ganditi la un nou concept, mai activ, mai plin de viata!

  pe de alta parte, daca incercati sa scoateti un "catavencu fara mogul" acelasi layout, rubrici... dar necenzurat, de ce nu ati pregatit mai bine lovitura, sunt sigur ca puteati depune demisiile in asa fel incat sa blocati aparitia AC si sa-l inlocuiti cu noul saptamanal :)) ? ar fi fost o super lovitura! nu-mi spuneti ca ati facut rost peste noapte de finantare, pe ochi frumosi... lucrurile acestea iau timp, business case-ul nu se face peste noapte...
  • r18 (Joi, 4 martie 2010, 15:09)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui dan

   echipa redactionala care a plecat nu a avut (in afara de mircea toma) niciodata actiuni la academia catavencu, deci nu le-a vindut nici macar o data, darmite de mai multe ori. asa ca e fals ca cei care au plecat s-au certat de la actiuni cu fostii actionari.
   in noua formula, actiunile vor fi impartite intre redactori. care nu vor avea nici un motiv sa se certe pe actiuni, pentru ca nu intentionam sa vindem.
   noua revista va semana cu cea veche exact in proportia in care noi lucram si la revista veche, dar va fi diferita pentru ca noi nu vom avea interese personale si de afaceri de aparat
 • 2 intrebari (Joi, 4 martie 2010, 14:01)

  Safta [anonim]

  1. Poti numi 3 articole tari care au fost cenzurate de echipa lui Buscu?

  2. Ce rol va juca Mircea Toma in viitoarea echipa?

  Multumesc.
  • r19 (Joi, 4 martie 2010, 15:11)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Safta

   1. as prefera sa spun care erau personajele - un fost candidat la prezidentiale, o foarte importanta politicianca, un constructor care avea reclama pe rtv
   2. rolul de jurnalist
 • V-ati gindit (Joi, 4 martie 2010, 14:02)

  ik [anonim]

  s-o coptati si pe Simona Tache ?
  • r20 (Joi, 4 martie 2010, 15:11)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ik

   cred ca s-a cooptat singura la revista lui vintu
 • mai putin monden (Joi, 4 martie 2010, 14:03)

  Anonim [anonim]

  Se poate sa renuntati la stirile despre Botezatu, Gina Pistol etc.?
  • r21 (Joi, 4 martie 2010, 15:12)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Anonim

   cu placere, vom face doar misto de astfel de personaje
 • Cum ati rezistat pana acum? (Joi, 4 martie 2010, 14:04)

  Dinu [anonim]

  Avand in vedere cine este, eu ma mir ca nu s-a intamplat ruptura asta inca de la inceputul preluarii de catre SOV a trustului. In al doilea rand, cum pot ramane acolo Buscu, Morar, Genu Istodor? Chiar asa , fiecare are pretul sau? Succes cu noul numar, voi fi primul care va cumpara Catavencu!
 • satira si/sau umor? (Joi, 4 martie 2010, 14:04)

  sadwank [anonim]

  Inainte de a citi intrebarile celorlalti, am si eu una, care este foarte posibil sa fi fost pusa deja, poate in alta forma.

  Doriti sa faceti o noua revista de satira, dar asta a fost motivul principal pentru care am renuntat sa mai citesc AC: jumatate erau reclame, jumatate satira iar cealalta jumatate genul de glume pe care le fac baietii din spatele blocului cind se aduna seara in jurul barii de batut covoare si comenteaza tot ce trece.
  Adica revista de satira avem si e neindoielnic ca ii scad cititorii vazind cu ochii. Nu vreti sa faceti totusi o revista de umor?
  • r22 (Joi, 4 martie 2010, 15:15)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui sadwank

   buna asta, am ris!
 • Plecare- Renastere (Joi, 4 martie 2010, 14:13)

  Gheorghe Buhac [anonim]

  Cand stiu ce fel de om esti , am suferit mult cand am auzit ca lucrezi intr-un sistem bolnav de cancer patronat de Vantu , om pe care il stiu de copil si a carei evolutie o stiu de cine a fost patronata si cum a ajuns sa fie multe milionar.
  Ai , aveti curajul sa incepeti o lucrare noua ? Te stiu si va stiu pe multi , incercati sa fiti voi si sigur veti reusi pentruca aveti valoare .
  Cu stima
  Gheorghe Buhac
 • imparte si condu (Joi, 4 martie 2010, 14:18)

  lucian [anonim]

  o sa fie si aceasta noua revista/publicatie scoasa tot sub tutela vreunei companii deja existente (banii de unde provin / investitorii)?

  sincer putin imi pasa. de la Hitler incoaci a fost tot mereu aplicata metoda de ”Imparte si condu!” desi nu el a fost inventatorul ei. ati descoperit vre-o noua nisa probabil pentru publicitate si plecati cu tam tam pe usa din fata dar va luati banii pe usa din dos de la aceeasi investitori. nu e o chestie noua mai ales in presa sau in publicitate. bafta, dar sa nu crezi ca o sa-i prostiti petoti ci o sa fie numai de suferit pentru toti. cine a cumparat pana acum academia a cumparat-o din motive anume, o chestie de dezbinare de genul acesta are doar 2 efecte.
  - unul de lehamite, si numai cumpara nici una din cele doua
  - unul de urmarire o vreme pe ambele publicatii si aici trebuie ca cea noua sa fie peste cea veche ca sa isi atraga clienti din randurile celei vechi.

  spor la treaba
  • r24 (Joi, 4 martie 2010, 15:18)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui lucian

   sper sa ne luam salariile de la bancomate si speram ca ele sa nu fie foarte dosnice (bancomatele, adica), sa nu riscam sa fim jefuiti.
   nici macar noi nu sintem asa pesimisti, luciene, tocmai de aia nu vindem nimic, doar imprumutam niste bani ca sa facem o revista buna, din care sa dam banii inapoi.
 • lansare (Joi, 4 martie 2010, 14:21)

  yoggi [anonim]

  cum o sa va lansati revista? ar trebui sa fie un eveniment public, nu? doar e singura reactie organizata impotriva mogulilor.

  la tzepe, in universitate!
  • r25 (Joi, 4 martie 2010, 15:19)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui yoggi

   e si asta o idee, s-a notat
 • care sunteti care! (Joi, 4 martie 2010, 14:24)

  drak0n [anonim]

  Imi aduc aminte de un articol (sau o declaratie, nu mai retin) al unui membru al redactiei care spunea cu ani in urma ca visul si fenomenul AC va muri la un moment dat ca si altele asemeni lui.
  Visul a murit iar din fenomen a mai ramas doar amintirea.
  Considerati oportun sa intrati intr-o ”lupta” redactionala cu actulul AC, pentru titlul de pastratori ai spiritului vechii academii, mai ales ca noi, cititorii nu aveam (cel putin pentru moment) suficiente informatii pentru a acorda increderea unei parti sau alteia?
  Nu credeti ca un astfel de ”conflict” ar pune pe toata lumea intr-o lumina :) ”discutabila” si ar duce doar la separarea triviala AC lui si AC nostru?
  • r26 (Joi, 4 martie 2010, 15:21)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui drak0n

   cum cititorii de catavencu sint mai inteligenti decit ai lor, se vor prinde, fara doar si poate, ca doar academia catavencu a murit, dar catavencu tocmai s-a nascut si noi il crestem mare, il dam la scoala etc. asa ca ne vor citi
 • Cenzura (Joi, 4 martie 2010, 14:25)

  cristi [anonim]

  Acuzatia de cenzura este foarte grava pentru orice publicatie dar mai ales pentru Catavencu... de aceea insist pe ea si as dori sa ne dati exemple concrete de cenzura, cu nume si date... altfel imi este foarte greu sa va cred.
  • r25 (Joi, 4 martie 2010, 15:22)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui cristi

   am raspuns si mai sus cu niste exemple. si fiti siguri ca ele vor aparea in noua revista
 • Tetelu (Joi, 4 martie 2010, 14:25)

  Dan [anonim]

  Pe Tetelu l-ati luat??
  • r26 (Joi, 4 martie 2010, 15:23)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dan

   ne-am luat unii pe altii
 • echipa (Joi, 4 martie 2010, 14:31)

  lolita [anonim]

  in afara celor plecati de la Catavencu, veti mai cauta/racola si alti jurnalisti? poate ceva tineret in afirmare, miros de levantica si scriitura de primavara
  • r27 (Joi, 4 martie 2010, 15:24)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui lolita

   ii asteptam
 • Catavencii (Joi, 4 martie 2010, 14:32)

  Adi [anonim]

  Liviu Mihaiu in care barca a catavencilor este? Sau el deja a trecut in barca lui SOV cu arme si bagaje? Mai are vre-un aport in ziar?
  • r27 (Joi, 4 martie 2010, 15:24)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adi

   deocamdata e la radio guerrilla, unde face si o emisiune
 • vasiliu (Joi, 4 martie 2010, 14:35)

  deleanu [anonim]

  Ce parere ai despre competenta dovedita si despre modul in care a reusit mihnea vasiliu sa conduca Divizia Quality a Grupului? Si nu ti se pare ca Buscu se potriveste de minune cu vasiliu?
  • r28 (Joi, 4 martie 2010, 15:26)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui deleanu

   la citi bani s-au aruncat pe fereastra, nu as putea sa vorbesc decit despre divizia Quantity, dar e deja treaba lor si a fiscului
 • s-a pierdut obiectul muncii (Joi, 4 martie 2010, 14:35)

  mav [anonim]

  din cate am urmarit eu in campania electorala , trustul se afla de partea realitatii & Co sustinanad mareata coaltitie Geoana si tot gunoiul strans sub pres....cred ca ati pierdut foarte mult din credibilitatea cititorilor de calitate!
  • r29 (Joi, 4 martie 2010, 15:28)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui mav

   din cite imi amintesc, pe durata campaniei electorale au fost publicate anchete exclusive si despre geoana (casa de linga guvern), dar si despre finantatorii basescieni (buzaianu & berceanu, de exemplu)
 • tetelu (Joi, 4 martie 2010, 14:37)

  deleanu [anonim]

  Inca o intrebare: acele editii recente ale jurnalului lui tetelu, in care se facea misto la modul cel mai cras de realitatea si de vantu, au reprezentat un protest la adresa conducerii?
  • r30 (Joi, 4 martie 2010, 15:29)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui deleanu

   nu era un protest, era parerea sincera a lui tetelu. noua ni s-a parut ca era o parere intemeiata
 • vulgaritate .... (Joi, 4 martie 2010, 14:50)

  it_s__not_news [anonim]

  Se va renunta la vulgaritate ? In AC era prea multa, uneori gratuita -gen Tetelu- (motivul pentru care am si renuntat la AC).
 • o idee de titlu (Joi, 4 martie 2010, 14:54)

  nedormitul [anonim]

  şcoala profesională caţavencu cum sună?
  • r32 (Joi, 4 martie 2010, 15:30)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui nedormitul

   cam ca modelul basescian de invatamint
 • Rețetar (Joi, 4 martie 2010, 14:54)

  Maithun [anonim]

  Micile fronde girondine de la Academia Cațavencu, dincolo de invocarea spectrului malefic al cenzurii (pentru o clipă am crezut că e vorba de People's Daily) îmi iscă următoarea nedumerire, deci vă întreb: nu e o dovadă de epigonism călduț și de lipsă de curaj/imaginație/vână faptul că, de fapt, la viitoarea nouă revistă, vă veți agăța disperați de aceeași rețetă de succes? (tot 'Cațavencu' în titlu, aceleași rubrici, cel mai probabil aceleași formule de produs glumițe în serie)? De ce să nu faceți ceva complet (mă rog, exagerez) nou?
  • r33 (Joi, 4 martie 2010, 15:31)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maithun

   academia catavencu era facuta de oamenii care au plecat, nu de un spirit tutelar imuabil. noutati vor fi destule
 • curiozitate legitima (Joi, 4 martie 2010, 14:55)

  Adi [anonim]

  Cine intra pe lista de nume tabu in timpul campaniei electorale?
  • r33 (Joi, 4 martie 2010, 15:32)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adi

   am raspuns, mai sus, in mai multe rinduri
 • test (Joi, 4 martie 2010, 15:08)

  d [anonim]

  Un test pentru a intelege daca sunteti pregatiti pentru ce vreti sa faceti. Raspunde-mi la urmatoarea intrebare:

  De ce nu au avut succes publicatiile "Aspirina Saracului" si "Plai cu Boi"?
  • r34 (Joi, 4 martie 2010, 15:36)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui d

   nu o mai fi cerere de aspirina sau or fi prea putini boi
 • Tetelu si stewardesa (Joi, 4 martie 2010, 15:11)

  Jacques de Malay [anonim]

  1. Jurnalele lui Tetelu si invataturile stewardesei le preluati voi sau le lasati in urma?
  sau
  2. gasiti alte personaje pe langa acestea sau in locul lor?
  sau
  3. renuntati la acest gen de rubrica in noua revista de moravuri vechi si grele?
 • CI (Joi, 4 martie 2010, 15:13)

  Walker [anonim]

  Il cooptati si pe Cornel Ivanciuc? Era un iscusit investigator.
  Bafta!
  • r36 (Joi, 4 martie 2010, 15:37)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Walker

   este in continuare iscusit, dar nu intra in planurile noastre
 • O mare parere de rau ..... (Joi, 4 martie 2010, 15:14)

  Dragos [anonim]

  Salut. Sunt unul dintre abonatii vostri fideli, desi de la mare distanta de Romania. Pentru mine AC este si va ramane unul din punctele de referinta ale gazetariei romanesti, si probabil una din putinele institutii media care nu si-au "manelit" stilul (scuzati-mi termenul).

  Ati fost extraordinari, iar pentru cei care v-au citit vestea a venit ca un soc. Noi n-aveam de unde sa cunoastem "luptele interne" de la Catavencu, dar v-am aplaudat de fiecare data cand ati dovedit obiectivitate.

  Daca stau bine sa ma gandesc, din cauza voastra unii au pierdut si functia de Presedinte ... e un lucru mare pentru un gazetar!

  Imi pare rau sa vad ca va despartiti, dar sper ca spiritul Catavanecu va ramane neatins.

  Cat despre noi, cititorii ...... va urmam cu incredere.

  BAFTA!
  • r37 (Joi, 4 martie 2010, 15:38)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dragos

   atunci, va asteptam pe la noi!
 • Catavencu (Joi, 4 martie 2010, 15:22)

  Adama [anonim]

  Va reveni noul catavencu la linia dura de acum cativa ani cu mai multa investigatie politica si un discurs satiric mai moralizator?
 • general serviabil (Joi, 4 martie 2010, 15:26)

  domnu goe [anonim]

  e Vintu prieten cu Virgil Ardelean? sau Buscu?

  o pasarica a vorbit pe un blog despre o situatie concreta de cenzura, in care materialul despre domnul chestor a fost tras de curent direct din paginile revistei si a ajuns in alt ziar. confirmi? infirmi?
  • r38 (Joi, 4 martie 2010, 15:39)

   Catalin Prisacariu [hotnews.ro] i-a raspuns lui domnu goe

   confirm curentarea
 • Tiraj (Joi, 4 martie 2010, 15:37)

  NxT [anonim]

  Tirajul saptamanalului Academia Catavencu a scazut an de an. Ce va face sa credeti ca noua publicatie va fi cautata si se va putea autosustine?
 • SOV (Joi, 4 martie 2010, 15:44)

  moldo [anonim]

  Se spune ca de fapt SOV a hotarat ca acea filmare cu Geoana vizitand-ul sa fie "in air" ..poti cumva sa confirmi...sau a fost pur si simplu o scapare a mogului si nu a intervenit la timp pt a opri difuzarea filmuletului? succes in continuare!
 • Cum dau de voi? (Joi, 4 martie 2010, 16:07)

  un om simplu din popor [anonim]

  Daca vreau sa scriu la voi, cum dau de voi? Aveti frun mail, ceva? Vreo casuta postala?
 • Catavencu (Joi, 4 martie 2010, 16:15)

  Razvan [anonim]

  Am si eu doua intrebari.
  - Ce faci?
  - Nu va asteptati la niste "bete in roata" puse de domnu vantu?
 • eu zic ca-i Base... (Joi, 4 martie 2010, 18:22)

  cristi [anonim]

  Nu stiu de ce dar eu personal cred ca distrugerea Catavencu face parte dintr-un plan mai mare de distrugere a partidelor de opozitie si a ziarelor care incomodeaza dusa de forte oculte subordonate actualului regim Base-Udrea, cred ca in curand nu va mai ramane nimic neafiliat in tara asta si vom fi o "democratie" de tipul celor din america de sud? Ma insel oare?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by