Jurnal TV, prima televiziune de stiri a Republicii Moldova, va intra in emisie vineri, 5 martie, de la ora 20.00, cu transmitere in limba romana. Televiziunea care a facut istorie in timpul 'revolutiei' moldovenesti din 7 aprilie 2009, fiind singura institutie mass-media care a relatat din mijlocul evenimentelor, trece de pe internet pe micile ecrane ale moldovenilor.

Conducerea proiectului de lansare este, in mare parte, romaneasca. Liderul echipei de configurare a statiei este George Orbean, care are la activ un portofoliu consistent de televiziuni lansate: National TV, Neptun TV Constanta, reteaua de statii teritoriale Realitatea TV si multe altele.

"Conceptul nostru editorial este bazat pe omniprezenta reporterilor nostri, fie ca e vorba de un colt indepartat de lume, de o capitala a unui imperiu modern sau de un raion oarecare din Moldova. Stirile sint la fel de importante, de oriunde ar veni", afirma George Orbean, manager de proiect la Jurnal TV, citat intr-un comunicat de presa.

Noua televiziune reprezinta o investitie fara precedent in mass-media Moldovei si porneste la drum cu o echipa tinara formata din 50 de reporteri, 35 de cameramani, 100 de tehnicieni si circa 20 de producatori si editori.

Grila de programe Jurnal TV este axata in principal pe emisiuni de stiri si emisiuni informative, care vor fi completate de emisiuni de dezbateri, de analiza si de urmarire in direct a principalelor subiecte. Acestora li se adauga emisiuni de "factual entertainment", cum ar fi productiile proprii "Motoare", "Punkt" si "Acces Interzis".