Emisiunea "In gura presei", difuzata de Antena 3, este cea mai violenta emisiune de divertisment si pamflet, in timp ce "Dan Diaconescu Direct" de la OTV este cel mai violent program de dezbateri, potrivit unui studiu realizat de CNA si UNICEF, citat de Mediafax.

Proiectul analizeaza, prin metoda analizei de continut si a analizei semio-discursive, continuturile violente din programele a 11 posturi TV - TVR 1, Antena 1, Antena 3, Acasa, Pro TV, Prima TV, Realitatea TV, OTV, Cartoon Network, Jetix, Minimax - timp de o saptamana (5 - 11 ianuarie 2009).

Tipurile de violenta avute in vedere au fost: violenta reala/ violenta fictionala, violenta fizica, verbala, psihologica, economica, sexuala si sociala.

Cea mai mare durata a actelor de violenta s-a inregistrat la

OTV, unde 37,68% dintr-o ora de emisiune a fost "ocupata" de acte violente,

Pro TV (26,59%),

Prima TV (15,42%),

Antena 1 (14,34%),

Antena 3 (12,98%),

TVR 1 (11,16%),

Realitatea TV (7,30%),

Acasa (6,04%).

Cea mai violenta emisiune (pamflet), din punctul de vedere al duratei actelor violente, a fost in perioada monitorizata "In gura presei", realizata de Mircea Badea, cu o medie a duratei violentei pe ora de 760 de secunde (din 60 de minute de emisie continua, 12,6 minute au fost ocupate de acte violente).

Emisiunea "In gura presei" de la Antena 3 a fost pe primul loc si in privinta duratei medii a unui act violent: 59 de secunde. Emisiunea lui Mircea Badea a fost urmata de "7 pacate" (34 secunde durata unui act violent), "Noaptea erorilor" (22,8 secunde), "Mondenii" (7,5 secunde) si "Cireasa de pe tort" (7,4 secunde).

De asemenea, emisiunea monitorizata drept cea mai violenta dupa indicatorul ponderii duratei violentei a fost tot "In gura presei" (21,1% din durata totala a emisiunii a fost violenta).