Fostul presedinte al Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, va fi, incepand cu 1 aprilie, consilierul pe probleme de dezvoltare de media al lui Sorin Ovidiu Vantu. Anuntul a fost facut joi, pentru Mediafax, chiar de omul de afaceri, care a precizat ca Gusa urmeaza sa se ocupe de dezvoltarea internationala a trustului Realitatea - Catavencu.

"Domnul Gusa va fi consilierul meu pe probleme de dezvoltare de media, mai ales pentru dezvoltarea internationala a trustului. Isi va intra in atributii incepand cu 1 aprilie. Domnul Gusa este prieten cu mine si un domn extrem de capabil. Domnul Gusa se pricepe foarte bine la business si la politica. Pe partea de politica s-a exprimat foarte bine, acum urmeaza sa se exprime si pe partea de business", a declarat Sorin Ovidiu Vantu.

Potrivit Tolo.ro, intelegerea dintre Sorin Ovidiu Vantu si Cozmin Gusa a fost parafata miercuri, contractul fiind semnat intre Vantu, ca persoana fizica, si firma lui Cozmin Gusa, Soco.

Fostul politician si Sorin Ovidiu Vantu au fost parteneri la aceasta firma pana in august 2009, cand Gusa a cumparat si cele 50 de procente din actiunile societatii detinute de Vantu. In prezent, firma este detinuta de Cozmin si Gabriela Gusa.

Cozmin Gusa si-a anuntat retragerea din politica in ianuarie 2009. In cei 9 ani petrecuti pe scena politica, a trecut prin 3 partide (PSD, PD si PIN).

Grupul Realitatea-Catavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, cuprinde, printre altele, televiziunile Realitatea TV, Money Channel, pachetul de canale de film CineStar, posturile de radio Realitatea FM si Guerrilla, publicatiile Academia Catavencu, Money Express si f5 - New Media (peste 30 de site-uri, printre care realitatea.net, money.ro, 24fun.ro), precum si agentia de presa NewsIn si retelele Monopoly TV si Zoom. De asemenea, trustul a anuntat lansarea in primavara acestui an a televiziunii de stiri si business Publika TV in Republica Moldova.