Vicepresedintele PDL Raluca Turcan scrie, luni, pe blogul sau, ca sustine "depolitizarea TVR" si considera ca "Alexandru Sassu trebuie sa plece" pentru ca este "omul de casa al lui Mircea Geoana". In plus, TVR a inregistrat pierderi importante in mandatul sau de presedinte al institutiei, mai scrie Turcan.

"In aceasta saptamana este programat votul in plenul Parlamentului referitor la raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune pe anul 2008. Acest raport a fost respins luna trecuta in Comisiile pentru Cultura din cele doua Camere, in conditiile in care directorul general al SRTV, Alexandru Sassu, n-a fost prezent la sedinta comisiilor reunite, desi fusese invitat din timp.

Ma ocup de multa vreme de subiectul TVR, tinand cont ca sunt presedinta Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor (functie pe care am ocupat-o si in prima parte a precedentului meu mandat de deputat). Am pledat constant pentru depolitizarea televiziunii publice si pentru profesionalizarea institutiei, avand si un proiect de lege bazat pe aceste principii. Sub mandatul lui Alexandru Sassu, televiziunea publica a functionat insa contrar principiilor mentionate.

De cand Alexandru Sassu a ajuns seful SRTV, televiziunea publica a fost treptat si cu metoda transformata in TVR-PSD. Din televiziune publica, TVR a devenit televiziune privata cu actionariat PSD. A fost introdus firul rosu intre Dorobanti si Kiseleff, iar Alexandru Sassu a indeplinit ordinele venite de la sediul PSD. Neutralitatea domnului Sassu in raport cu actorii politici a fost intotdeauna o fictiune, existand informatii despre mai multe intalniri intre Alexandru Sassu si Mircea Geoana, in special inaintea perioadelor electorale din anii 2008 si 2009. Se pare ca asemenea intalniri n-au incetat nici dupa decembrie 2009.

Alexandru Sassu a probat limpede in ultimele luni de zile ca e doar un om de casa al lui Mircea Geoana, incercand sa-i ofere patronului sau cat mai multe servicii in campania electorala pentru alegerile prezidentiale".

Camera Deputatilor si Senatul se vor reuni, miercuri, in sedinta comuna, pentru a dezbate rapoartele de activitate ale TVR si SRR, a declarat, luni, secretarul Camerei Sever Voinescu.

Raportul de activitate pe anul 2008 al SRTv a fost respins, in 17 februarie, de Comisiile de Cultura ale Parlamentului, cu 15 voturi "pentru" si o abtinere, in absenta parlamentarilor PSD si PNL, dar si a presedintelui-director general al TVR, Alexandru Sassu.

Conform Legii privind organizarea si functionarea SRTv, "respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv".