RCS&RDS a fost somat marti, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), sa intre imediat in legalitate si sa nu mai difuzeze, in pachetele sale, zece posturi TV, printre care Deutsche Welle, Italia 1 si TF 24, pe care le transmitea fara aviz, in cinci orase din tara, printre care si Bucuresti, informeaza Mediafax. Decizia vine dupa un control efectuat de CNA ca urmare a unei sesizari din partea operatorului de comunicatii prin cablu UPC Romania.

In urma verificarilor efectuate, Consiliul a constatat ca RCS&RDS continua sa transmita mai multe posturi TV fara a fi inscrise in avizul de retransmisie, in ciuda faptului ca operatorul de telecomunicatii a fost amendat, pentru aceleasi abateri, cu 10.000 de lei, de CNA, in sedinta din 25 februarie.

Astfel, CNA a constatat ca RCS&RDS transmite fara a fi inscrise in avizul de retransmisie, in pachetul digital, mai multe posturi TV, in mai multe localitati, printre care Bucuresti, Craiova, Targu Mures, Iasi si Timisoara.

Potrivit CNA, in Bucuresti, in pachetul sau digital, RCS&RDS difuzeaza fara a fi inscrise in avizul de retransmisie televiziunile 1 Music Channel.Hu, Deutsche Welle, Bloomberg, Italia 1, Canale 5, TF 2, TF 24, France 3, TVE si BBC Prime.

Prezent la CNA, reprezentantul RCS&RDS, consilierul juridic Mihai Lucian, a spus ca pentru Bloomberg si TF 2 s-au obtinut acordurile de difuzare.

"Exista o cerere din partea abonatilor pentru aceste programe (televiziunile difuzate fara a fi inscrise in avizul de difuzare, n.r.). Acestea au fost preluate la liber de pe satelit, nu le-am pus noi in oferta", a explicat Mihai Lucian, precizand ca ulterior s-a constatat ca exista cerere din partea publicului pentru aceste televiziuni.

Mihai Lucian a mai spus, citat de Mediafax, ca pentru restul posturilor TV pe care RCS&RDS le retransmite fara a fi inscrise in avizul de retransmisie exista discutii cu televiziunile respective.

Controlul CNA a mai constatat ca la Craiova, RCS&RDS retransmite fara aviz televiziunile Canale 5, France 3, Italia 1, TV 24 si TVE, la Targu-Mures - Canale 5, Deutsche Welle, France 3, Italia 1, 1 Music Channel.Hu, RTL Klub, TF 24, TVE si Viasat 3, la Iasi - Deutsche Welle, Italia 1, France 3, TF 24, TVE, 1 Music Channel.Hu, Canale 5, iar la Timisoara - 1 Music Channel.Hu, Deutsche Welle, Italia 1, TF3, TF 24, TVE si Canale 5.

In urma dezbaterilor, consiliul CNA a decis ca RCS&RDS nu va mai putea sa retransmita in pachetele sale posturile Deutsche Welle, Italia 1, Canale 5, TF 3, TF 24, France 3, TVE, RTL Klub, 1 Music Channel.Hu si Viasat 3, pana ce operatorul nu va face rost de avize pentru aceste posturi.

Comunicatul CNA pe aceasta tema.