Sorin Rosca Stanescu a declarat, joi, pentru Mediafax, ca nu s-a pus niciodata problema ca el sa preia conducerea ziarului Adevarul, desi e prieten cu Dinu Patriciu si a apreciat ca Razvan Corneteanu a dat un comunicat "calomnios si jegos", temandu-se de un asemenea posibil scenariu.

"Eu sunt prieten cu Dinu Patriciu (...) dar vreau sa va spun ca niciodata nu am discutat despre aceasta ipoteza ca eu sa preiau Adevarul, nici macar o data. Nici nu se pune problema. E un scenariu lansat pe piata de gasca lui Corneteanu", a declarat Rosca Stanescu pentru sursa citata.

Referitor la comunicatul de presa remis marti de Adevarul Holding privind interzicerea publicatiei Kamikaze la chioscurile Acces Press, in care apare si numele sau, Stanescu a precizat: "Corneteanu a dat un comunicat calomnios si jegos pentru ca in capul domniei lui eu vreau sa ii iau locul. Desi sunt atat de bun prieten cu Patriciu, nici macar nu am vizitat sediul Adevarul pana acum".

De altfel, Dinu Patriciu i-ar fi reprosat lui Corneteanu, intr-o sedinta care a avut loc miercuri seara, ca a trecut in comunicatul Adevarul numele lui Sorin Rosca Stanescu, finul sau.

Mediafax il citeaza pe Emilian Isaila, prim-redactor-sef adjunct al Adevarul, care scrie, pe contul de Twitter, ca "Cea mai mare neliniste la aceasta ora e zvonul tot mai persistent ca Rosca Stanescu e in carti pentru preluarea redactiei".