Google il omagiaza pe scriitorul danez Hans Christian Andersen, de la a carui nastere se implinesc vineri 205 ani. Logoul motorului de cautare Google a fost transformat in cinci picturi care ilustreaza scene din "Degetica", cunoscuta poveste a scriitorului danez. Mai exact, fiecare click pe logo schimba scena, introducand cinci imagini sugestive pentru fiecare capitol al povestii, informeaza Telegraph.

Prima imagine o arata pe Degetica iesind dintr-o floare, inainte de a fi rapita de o broasca ce vrea sa o marite cu baiatul ei. Primul click pe imagine ne conduce spre o noua scena, in care Degetica este ajutata sa scape pe o frunza de nufar. A treia imagine arata cum fetita se adaposteste sub frunze, intr-un peisaj de iarna, iar a patra pictura surprinde momentul in care este purtata pe aripile unei randunici, catre un tinut indepartat. Ultima imagine arata finalul povestii, in care Degetica il intalneste pe printul cu care se casatoreste.

Printre cele mai cunoscute povesti ale lui Hans Christian Andersen se numara „Craiasa zapezilor”, „Mica sirena”, „Hainele cele noi ale imparatului” si „Ratusca cea urata”.

Hans Christian Andersen s-a nascut pe 2 aprilie 1805, in orasul Odense din Danemarca. In tinerete, a lucrat ca ucenic la un tesator, dupa care s-a mutat in Copenhaga, unde a lucrat ca actor. In 1835 a publicat prima carte de povesti. A murit pe 4 august 1875, in Copenhaga, iar poeziile si povestile sale au fost traduse in peste 150 de limbi.