Adrian Tudor, cetateanul cu background de BBC Romania si Capital TV, lanseaza la el pe blog o leapsa cu privire la viitorul sef al TVR, acum, ca raportul de activitate al oranduirii Sassu a picat si se vor alege un alt presedinte-director general (PDG) si un alt Consiliu de Administratie. Din punctul meu de vedere, mai importanta decat numele viitorului PDG e strategia acestuia. Sa vedem totusi persoanele vechiculate intai, fiindca asta a vrut Adrian:

Ion Cristoiu: Auzisem si eu de el intr-un anumit context, acum cateva luni, dar spune ca nu e interesat de pozitie. Plusuri: realizarile remarcabile din perioada “Bulinei”, opiniile pertinente, pe care le-a formulat in ultima vreme, despre media din Romania. Minusuri: incert ideologic, ca sa spun asa. Nu mi-l pot imagina talmudic, in sensul respectului pentru un sistem de reguli de tip anglo-saxon, care sa faca din TVR ceea ce ar trebui, o institutie de presa de referinta, impartiala si orientata catre public: s-a afirmat in chip de gazetar-spectacol, speculativ. Dar nici nu pot sa mi-l imaginez la remorca vreunei majoritati parlamentare, executand cuminte comenzi, asa cum ar putea vrea institutiile care exercita controlul TVR.

Rodica Culcer: A facut mult ca director de stiri al TVR, prin 2005. Cine n-o suporta isi aminteste doar de episoade discutabile ca binecunoscutul “flagrant” Remes, dar este o doamna care a dovedit o doza considerabila de experienta si spirit organizatoric. Plusuri: a lucrat in locuri foarte civilizate, ca BBC, si stie sa puna degetul pe diferite probleme de organigrama sau continut. Minusuri: un anumit fel de a vedea lucrurile, marcat ideologic. Articolele ei de opinie ma intereseaza chiar atunci cand nu sunt de acord, dar acest gen de convingeri poate fi obnubilat cu greu intr-o pozitie de management. Curios, totusi, cum spuneam, (tele)jurnalele TVR au aratat cel mai bine sub obladuirea ei.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Media lui Comanescu.