Directorul general Adevarul Holding, Peter Imre, a declarat pentru Mediafax ca nu va renunta la publicatiile si colectiile din trustul media, ci va "optimiza" proiectele existente. Imre, care a preluat functia la 1 aprilie dupa demisia lui Razvan Corneteanu, a afirmat ca nu s-a schimbat nimic in cadrul trustului de presa. Intr-un interviu pentru Reporter Virtual, directorul general al Adevarul Holding a spus ca investitiile pentru dezvoltarea trustului sunt pana in prezent de peste 100 de milioane de euro.

Imre a declarat ca scopul sau este sa faca din Adevarul Holding un trust de presa profitabil: "S-a incheiat o etapa de crestere, trebuie sa vina si o crestere financiara", adaugand ca "am sa optimizez proiectele existente. A optimiza inseamna, spre exemplu, a aduce publicitate la Adevarul de Seara, a taia costurile, a revedea contractele de publicitate". Adevarul este unul dintre cei mai mari cumparatori de publicitate si probabil ca si acesta este un lucru care poate fi optimizat (...) Chiar daca unii incearca sa induca falsa impresie ca Adevarul nu este nici pompa de benzina si nici fabrica de tigari, proiectul este absolut la fel. Nu se vand la Adevarul rachete nucleare si nici submarine, produsul este unul de consum de masa".

Vorbind despre pierderile inregistrate de Adevarul Holding, Imre a afirmat ca "a fost o perioada de investitii in care actionarul, domnul Patriciu, cu viziune, a investit foarte mult. Ca orice actionar ar dori, la un moment dat, sa vada si banii inapoi". Peter Imre a declarat ca, pana in prezent, in dezvoltarea trustului Adevarul s-au investit peste 100 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Peter Imre a comentat, pentru Reporter Virtual, plecarea lui Razvan Corneteanu din cadrul trustului, afirmand ca "cei care au plecat au stiut exact de ce au trebuit sa plece. Din punctul nostru de vedere, al meu si al actionarului majoritar, nimeni nu trebuia sa plece".

Rugat sa precizeze cine este garantul independentei editoriale a trustului, Imre a afirmat: "eu, Grigore Cartianu si Adrian Halpert".

Omul de afaceri Peter Imre a fost numit, pe 1 aprilie, director general al Adevarul Holding, iar Andrei Stefan - director general adjunct, in timp ce Dinu Patriciu va ocupa functia de presedinte al trustului.

Citeste interviul integral pe Reporter virtual.