Consiliul Concurentei analizeaza preluarea publicatiilor “Evenimentul zilei” si “Capital” de catre „S.C. Editura Evenimentul si Capital S.R.L”, societate controlata de grupul de firme Paunescu, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta. Aceasta va evalua operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii cu un mediu concurential normal.

Potrivit Legii Concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului operatiunile de concentrare economica ce depasesc anumite praguri valorice. Astfel, sunt efectuate controale in cazul in care cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati operatiune care realizeaza pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

“Editura Evenimentul si Capital”, special infiintata pentru achizitionarea publicatiilor “Evenimentul Zilei” si “Capital”, este controlata George Marius Paunescu, fiind astfel membra a grupului de firme Paunescu.

Publicatiile “Evenimentul zilei “ si “Capital” sunt editate de catre S.C. Ringier Romania SRL, parte a grupului international de presa Ringier.

Grupul Ringier a vandut, recent, publicatiile Capital si Evenimentul Zilei omului de afaceri Bobby Paunescu si a inchis revista Diva, apeland totodata la ample restructurari.

Rezultate Ringier Romania in 2009:

  • cifra de afaceri de 124,3 milioane Ron, fata de 171,8 milioane in 2008
  • pierdere neta de 57,6 milioane Ron, fata de un profit de 13 milioane in 2008
  • reducerea personalului de la 693 angajati in 2008 la 646 in 2009 (inaintea restructurarilor de la inceputul acestui an)