Postul Kanal D a fost amendat, marti, cu 5000 de lei pentru difuzarea repetata a unor imagini violente surprinse in timpul unui accident rutier si prezentarea metodelor prin care doi tineri "emo-canibali" au transat o femeie, pe care ulterior au gatit-o si mancat-o cu garnitura de cartofi prajiti. Imaginile au fost prezentate la stirile de la ora 12.30, incalcand astfel legislatia privind protectia minorilor. Postul a mai primit o somatie publica pentru limbaj obscen si violent difuzat in mai multe editii ale emisiunii "Nora pentru mama".

Conform monitorizarii CNA, Kanal D a difuzat pe 9 aprilie, in cadrul programului D'Stiri de la ora pranzului, imagini surprinse in timpul unui accident rutier de o camera de supraveghere. Acestea prezinta o masina care taraste doi pietoni sub roti si sunt urmate de imagini cu cele doua persoane pe targa. Desi prezentatoarea a avertizat ca urmeaza imagini cu continut violent, membrii CNA au decis sa sanctioneze postul pentru difuzarea repetata a acestora la ore accesibile minorilor.

In acelasi grupaj de stiri, postul a prezentat si cazul a doi rusi dintr-o grupare de "emo-canibali" care au ucis, transat si mancat o femeie. Pe fondul comentariului care descria cum tanara a fost transata si gatita de criminali, postul a difuzat imagini cu o mana care transeaza o bucata de carne si diverse imagini cu feluri de mancare cu carne si cartofi prajiti, precum si fotografiile celor doi pictati pe fata.

Tot marti, Kanal D a fost sanctionat cu somatie publica pentru limbajul obscen si violent folosit in mai multe editii ale emisiunii "Nora pentru mama". Forul a considerat ca programul incalca legislatia privind protectia minorului, avand in vedere ca portiuni din el sunt difuzate si in intervalele orare 10.00-12.30 si 19.15 - 20.30.