Directorul general al studioului local din Cluj al Antena 1, Florin Danciu, a decis de comun acord cu conducerea Antenei 1 incetarea, incepand de marti, a contractului prin care acesta a preluat anul trecut managementul postului clujean, dupa cum a declarat el pentru HotNews.ro. El a spus ca nu stie ce se va intampla cu statia pe care a condus-o, aceasta fiind de acum responsabilitatea statiei-mama. Contactati in legatura cu posibila inchidere a A1 Cluj, reprezentantii Antena 1 au declarat ca "in ceea ce priveste statia locala de la Cluj, lucrurile sunt in parametri normali de business", fara a oferi, pentru moment, alte detalii.

Surse locale, inclusiv site-uri precum Stiridecluj.ro, au vehiculat marti informatia ca studioul A1 Cluj ar urma sa se inchida miercuri. La randul sau, Reporter Virtual scrie ca "statiile locale Antena 1 Cluj si Tg. Jiu se inchid."

Florin Danciu a preluat managementul Antena 1 Cluj in august 2009, printr-un contract de productie, dupa cum a precizat el, marti, pentru HotNews.ro. Potrivit lui Danciu, "am decis de comun acord sa ne despartim. Apreciez deschiderea, colaborarea celor de la Antena 1", televiziune care preia managementul studioului local. Cum se va desfasura aceasta preluare? "Nu pot spune, este decizia lor de acum inainte", a afirmat Danciu.

  • Florin Danciu, despre motivul incetarii contractului pentru Antena 1 Cluj: "Este o problema de piata, de bani. Nu se poate, piata este atat de prabusita in provincie incat e greu sa tii o statie, fie ea si o statie locala a unei televiziuni nationale (...) Contractul a inclus obligatii financiare pe care nu le-am putut onora. Este vorba despre situatia actuala, dar si despre perspectiva pietei."