Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind, condusa de Cristi Godinac, anunta ca va lua parte la actiunile de protest organizate miercuri, 19 mai, in Capitala de confederatiile sindicale. Organizatia sustine ca, pentru iesirea din criza economica, "Guvernul trebuie sa negocieze cu partenerii sociali un plan real de relansare a economiei".

Potrivit unui comunicat de presa, MediaSind solicita membrilor sa participe la actiunile de protest organizate miercuri impotriva Guvernului Romaniei de confederatiile nationale CNS Cartel ALFA, Blocul National Sindical, CNSLR-Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Meridian.

MediaSind sustine ca "pentru iesirea din criza economica, Guvernul trebuie sa negocieze cu partenerii sociali un plan real de relansare a economiei care sa cuprinda masuri de relaxare fiscala, diminuarea evaziunii fiscale, reducerea cheltuielilor de achizitii, transparenta licitatiilor, reducerea deplasarilor, a indemnizatiilor de conducere si a altor drepturi gen sporuri pe care le primeste personalul de conducere din institutiile de stat, recuperarea de la societatile de stat a sumelor care, anul trecut, s-au cheltuit nejustificat etc".

Printre revendicarile pe care organizatia condusa de Cristi Godinac spune ca le sustine se numara:

  • Cresterea salariului minim pe economie garantat in plata la 705 lei.
  • Aplicarea acordului semnat intre Guvern si sindicate pentru cresterea salariului minim pana la atingerea valorii de 50% din salariul mediu brut pe economie.
  • Varsta maxima de pensionare sa fie de 63 de ani.
  • Renuntarea la masura reducerii cu 15% a pensiilor.
  • Renuntarea la masura de reducere a salariilor cu 25%.
  • Scaderea TVA pentru produse si servicii de stricta necesitate si cresterea TVA la produsele de lux.