Surse: Turcescu, in carti sa preia sefia TVR pentru o perioada de interimat

de C. Moga     HotNews.ro
Marţi, 18 mai 2010, 18:25 Economie | Media & Publicitate


Robert Turcescu ar putea fi numit sef interimar al SRTv, pana cand noua lege de functionare a SRTV si SRR va fi adoptata in Senat, potrivit unor surse Hotnews.ro. Acestea spun ca sefii PD-L ar fi decis sa demareze inlaturarea definitiva a lui Alexandru Sassu din functia de presedinte-director general al televiziunii publice, post pe care il ocupa interimar dupa ce a fost demis, in martie, prin respingerea raportului SRTv pe 2008 de catre Parlament. Conducerea partidului intentioneaza sa-l propuna pe Robert Turcescu in aceasta functie pe o perioada determinata. Contactat de HotNews.ro, Robert Turcescu a declarat ca "nu am nicio confirmare oficiala. Probabil ca vor avea loc niste discutii in urmatoarele zile".

Sursele citate sustin ca Turcescu ar putea fi numit interimar saptamana viitoare, de catre Parlament, insa el nu ar fi numit cu drepturi depline, ci doar o perioada de timp deterimata pana cand noua lege de organizare si functionare a SRTV si SRR va fi adoptata de catre Parlament.

Robert Turcescu a spus, insa, pentru HotNews.ro ca "nu am nicio confirmare oficiala. Probabil ca vor avea loc niste discutii in urmatoarele zile". Daca va primi o propunere concreta in acest sens, Turcescu spune ca "ma voi gandi foarte serios la aceasta varianta" .

"O iau in calcul, categoric, insa sunt niste semne de intrebare din partea mea. Trebuie sa vad contextul in care ar urma sa desfasoare un astfel de mandat. (...) Nu am nevoie de o sinecura in momentul de fata. Nu sunt in situatia in care sa caut un loc de munca. (...) Am 17 ani de experienta in mediul privat. Un proiect de genul TVR e in primul rand o provocare din punct de vedere profesional. Presupune o adaptare si o intelegere a mecanismelor, avand in vedere ca vorbim de o institutie bugetara, supusa Parlamentului", a spus Turcescu pentru HotNews.ro.

Cat priveste emisiunile pe care le modereaza in prezent la Realitatea TV si functia de director general pe care o detine la Realitatea FM, Turcescu a declarat: "Modul in care gandesc lucrurile in viata este unul foarte pragmatic. Nu imi place sa fac supozitii. La momentul in care voi lua o astfel de decizie, daca va exista o astfel de propunere, ma voi gandi si la modul in care voi incheia treburile la Realitatea FM si Realitatea TV".

In ceea ce priveste sefia SRR, democrat-liberalii nu vor propune deocamdata pe nimeni, potrivit surselor HotNews.ro. Maria Toghina ramane in continuare presedinte interimar pana cand noua lege va fi finalizata.
 • Raluca Turcan, initiatoarea proiectului noii legi de functionare a SRR-SRTv, menit sa contribuie la depolitizarea celor doua institutii, a atacat la sfarsitul saptamanii trecute conducerea de acum a SRTv. Sambata, ea a fost citata de Mediafax afirmand ca are informatii ca in TVR, in ultimele zile, mai multe contracte mari de achizitii, pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administratie, ar fi fost "sparte" in contracte la valori reduse pentru a putea fi facute achizitii publice. Duminica, ea a scris, pe propriul blog, ca va sesiza Curtea de Conturi si DNA cu privire la situatia din TVR.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2308 vizualizari

 • +5 (11 voturi)    
  eehhhhh (Marţi, 18 mai 2010, 17:39)

  comentator [anonim]

  pai vezi...daca esti deontolog panala urma reusesti...bleah
  • +1 (11 voturi)    
   Turcescu asta e un trist! (Marţi, 18 mai 2010, 18:55)

   Sarsaila [anonim] i-a raspuns lui comentator

   Nu are nici cea mai mica umbra de umor.. ceea ce spune tot despre el... Slab!
   • 0 (2 voturi)    
    Ne aflăm în faţa unei erori regretabile sau în faţ (Marţi, 18 mai 2010, 19:36)

    Jdderr [anonim] i-a raspuns lui Sarsaila

    Ne aflăm în faţa unei erori regretabile sau în faţa unei manipulări grosolane

    În prezentarea conceptului de "capitalism de cadou", domnul analist porneşte de la Fondurile Proprietăţii Private (FPP-uri), transformate, ulterior, în Societăţi de Investiţii Financiare (SIF-uri). Acestea, ne spune domnul ex-ministru reformator, ar fi fost nişte "structuri inventate pentru intermedierea transferurilor către populaţie a proprietăţii prevăzute a intra gratuit înposesia acesteia (a populaţiei - nota mea), prin înlocuirea cupoanelor primite cu acţiuni la întreprinderile de stat".

    Trecerea capitalului din proprietatea comună în proprietatea privată a cetăţenilor ţării, prin intermediul acestor "structuri inventate", ar fi reprezentat, nici mai mult nici mai puţin, decât apariţia capitalismului de cadou în România postdecembristă, "ceva mai rău decât capitalismul de furat, pentru că cei care au furat măcar s-au străduit cu ceva, dar cei are au devenit capitalişti din cadou de la stat n-au făcut nimic altceva decât să le bage cineva în gură şi în buzunare".
    Detalii aici : http://www.universulromanesc.com

    În continuarea articolului amintit, uitând de deosebirea pe care o face între "capitalismul de furat" şi "capitalismul de cadou", deosebire pe care tocmai am prezentat-o, prin citare, domnul ex-ministru pune alături de proprietarii SIF-urilor şi pe miliardarii care şi-au însuşit banii Băncii Agricole şi Bancorex-ului, şi pe cei care şi-au însuşit banii din conturile întreprinderilor de comerţ exterior, şi pe cei care au cumpărat pe nimic fabrici, uzine şi bănci de la stat, şi pe cei care s-au îmbogăţit vânzând instituţiilor statului bunuri şi servicii la preţuri de sute de ori mai mari decât cele ale pieţei, şi pe cei care au făcut schimb de terenuri cu statul, dându-i statului terenuri de 10 euro pe mp şi luând de la stat terenuri de 1000 de euro pe mp, etc.

    Toţi aceştia sunt, ca şi proprietarii SIF-urilor, capitalişti de cadou. Ei au devenit capitalişti, adică proprietar
   • 0 (2 voturi)    
    Ne aflăm în faţa unei erori regretabile 02 (Marţi, 18 mai 2010, 19:37)

    Jdeer [anonim] i-a raspuns lui Sarsaila

    Prin Legea 15/1990, fostele întreprinderi socialiste de stat, în patrimoniul cărora se afla capitalul menţionat mai sus, au fost "reorganizate" ca societăţi comerciale şi regii autonome.

    Prin această lege, încălcând prevederile Constituţiei în vigoare, statul român s-a auto-împroprietărit cu 100% din capitalul regiilor şi cu 70% din capitalul societăţilor comerciale, restul de 30% din capitalul societăţilor comerciale urmând să fie distribuit către cele 6 milioane de familii de români.

    Până la urmă, în patrimoniul regiilor a ajuns 52% din capital, iar în cel al societăţilor comerciale 48%, deci cetăţenilor le-a rămas 14,4% din totalul capitalului acumulat până în 1989 (30% x 48%).

    Prin conceperea şi aplicarea premeditat defectuoasă a sistemului de schimbare a cupoanelor pe acţiuni, în final, în proprietatea cetăţenilor - la SIF-uri - a ajuns circa 3% din capitalul de care cetăţenii au fost deposedaţi prin Legea 15/1990.
    Deci, cele 6 milioane de familii de români nu au primit cadou nici un fel de capital. Lor li s-a recunoscut dreptul de proprietate numai asupra a 3% din capitalul acumulat din munca lor şi din veniturile create de ei. Ei au fost deposedaţi de restul de 97% din capitalul lor.
    Pentru ca cele 97 de procente să poată fi "făcute cadou", adică să poată intra în proprietatea străinilor şi a guvernanţilor, a fost necesară aplicarea "reformei", adică a sistemului legislativ, administrativ şi financiar de sărăcire a celor 6 milioane de familii de români, de falimentare a întreprinderilor de stat şi de "vânzare" a lor la preţuri de nimic.
    Dacă în 1990, tot capitalul acumulat de români ar fi fost trecut din proprietatea lor comună în proprietatea lor privată, statul român nu ar fi avut de unde să dea capitaluri cadou. El nu ar mai fi avut nevoie de inflaţie ca să-şi falimenteze propriile întreprinderi. Fără inflaţie, PIB-ul ar fi crescut continuu, la fel şi salariile şi pensiile, ca şi profiturile pe care le-am fi încasat noi, cele 6 milioane de familii de
 • -5 (13 voturi)    
  OK (Marţi, 18 mai 2010, 19:18)

  Mircea [anonim]

  Un profesionist adevarat. E o sansa pentru noi toti.
  • 0 (0 voturi)    
   ”TURCESCU INTERIMAR” se citeste CRISTOIU DEFINITIV (Miercuri, 19 mai 2010, 5:56)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Mircea

   Cam asa s-au ”confirmat” toate stirile
   venite in ultima luna ”pe surse”.
 • +4 (4 voturi)    
  Doar rating, Turcescule ? (Marţi, 18 mai 2010, 19:23)

  Menandy [anonim]

  Cand era angajat la Europa FM facea acelasi tip de emisiuni ca si acum. Intr-una din ele ataca si provoca in acelasi timp, discutii nereale despre activitatea politiei rutiere. L-am intalnit,intr-un mediu privat,si i-am reprosat faptul ca ar fi mai corect sa acorde spatiul cuvenit si unui reprezentant al politiei. Raspunsul lui RB: pai atunci, eu cum crezi ca o sa mai fac rating?... lasandu-te pe tine sa ma combati ? Trist...dar adevarat... Daca isi mai aminteste, o poate confirma si Marius Furdui.
 • +2 (10 voturi)    
  TVR sa umflat prea mult. (Marţi, 18 mai 2010, 19:28)

  mircea [anonim]

  Sasu a pus pe butuci TVR si oricine va veni,va avea multa bataie de cap sa reuseasca redresarea.Parerea mea este ca TVR Info si TVR3 nu-si aveau rostul si ca au fost infiintate pentru a se umfla schema de sefi.Ar trebui scoase din schema TVR si lasate sa se autofinanteze.In plus Sasu a deturnat multi bani de la TVR catre Realitatea tv si Antene,prin cumpararea de programe de 2 lei ,cu pret mare.
  • 0 (0 voturi)    
   TVR (Miercuri, 19 mai 2010, 13:34)

   pt MIRCEA(BASESCU?) [anonim] i-a raspuns lui mircea

   Domnule Mircea Anonim, esti tare superficial daca asa vezi treburile(ca sa nu zic BOU)
   Tu crezi ca banii se deturneaza asa....Te uiti mult la filmele de pe PRO Tv...
 • -1 (7 voturi)    
  Ce tara trista, plina de umor! (Marţi, 18 mai 2010, 19:29)

  Insomniacul [utilizator]

  Ceea ce demonstreaza (daca mai era nevoie de vreo demonstratie) ca plateste intotdeauna sa stii ce mina sa pupi :)
 • +2 (10 voturi)    
  alt prost nu ati gasit? (Marţi, 18 mai 2010, 19:36)

  dupa [anonim]

  se mai da concurs ceva in tara aia? care sint criteriile?
 • +4 (10 voturi)    
  Super buna alegere ! (Marţi, 18 mai 2010, 19:41)

  Basescu a fost demis ! [utilizator]

  In sfarsit o sinecura calduta pentru aportul adus.
  A falimentat Cotidianul. Urmeaza TVR.
 • 0 (6 voturi)    
  SRR cuT,SRTV cu T... (Marţi, 18 mai 2010, 19:50)

  traian [anonim]

  La Cotroceni am parcat de zeci de ani pe varianta Escu.La SRR o avem pe Toghina.De ce nu Turcescu la SRTV?Ambii cu T au fost precedati de pedegei cu S.Adica Seuleanu la SRR si fostul actual Sasu la TVR...
  Facem ce facem si ramanem cantonati in tipare...
  Oricum,spre deosebire de Toghina la SRR numirea lui Turcescu ar fi un pas inainte pentru SRTV.Turcescu chiar inseamna ceva in media nationala.
 • +1 (5 voturi)    
  Bun baiat (Marţi, 18 mai 2010, 19:53)

  Ion Ion [anonim]

  Bun baiat. Hai sa zicem si noi sa ne puna pe masa ce facultate a facut, ce note a avut pe acolo. Are vreun master sau ceva echivalent.? Stie sa calculeze x% dintr-un numar?. De guristi si baieti cu limba lata este plina lumea asta pestrita din media....
  • +1 (5 voturi)    
   Nelule,Nelule... (Marţi, 18 mai 2010, 20:13)

   traian [anonim] i-a raspuns lui Ion Ion

   Mai Ioane,tu ai ramas blocat la mastere si alte minuni de doi lei care in viata reala valoreaza cat praful de pe toba!
   Mai Nelule,mai baiatule,Romania a fost si continua sa fie plina ochi de super ingineri si masteranzi de masteranzi,ne da desteptaciunea afara din casa!Neam de diplome!Rezultatul?Zero!Zero cu felicitari!Ori masterele astea din Romania se dau pe branza , ori pe alte bunuri si servicii...
   Ai dreptate Ioane,e plina tara de guristi si baieti cu limba lata!Asta ai vazut tu,probabil, in oglinda.Nu?
 • 0 (2 voturi)    
  cite posturi sint de prisos? (Marţi, 18 mai 2010, 20:47)

  madalina [anonim]

  Cred, totusi, (cu toate de ca odetest in ultimul timp) ca TV publica nutrebuie sa dispara, dar multe posturi ar trebui desfiintate ! De ex: TVR Info, TVR3, si Domnul stie cite altele de care n-am dat eu inca or mai fi !
  Cert este ca acest Sassu, acest asasin al bunului-simt si al culturii romane trebuie inlaturat cit mai curind ! Sa faca o analiza printre lucratorii vechi din TVR, precis sint vre-o citiva " Tudor Vornicu" printre ei ! Marturisesc ca ma uit ff rar pe tv public, am remarcat totusi citeva emisiuni absolut superbe : e ste o emisiune, cred ca pe 2, de calatorii prin toata lumea, prezinta un tip tare uritel, dar are un dar de a prezrenta, care te face sa-l urmaresti cu religiozitate, pe unde se perinda, stie sa prezinte, stie sa "picanteze" diverse situatii, ce mai emisiunea lui e ff buna( rusine mie, n-am retinut cum il cheama!)
  Sa nu juuitam emisiunea deliciosului bucatar Jamie, sa nu uitam "Garantat 100%, Stefanescu este la fel de bun ca la inceput ! Si mai sint citeva !
  Dar partea de divertisment, e la pamant ! Mi-a fost ff simpatica , ani de zile ,nevasta lui Socaciu, nu-mi vune numele ei in minte acum, dar emisiunea a devenit penibila ! Rog sa fie "reloadata" si emisiunea, si prezentatoarea !
  Pe partea de politica, doar Monica Gyurco mi se pare buna, in rest, jale ! Oamenii astia din conducere nu stiu ca cei "de pe sticla" trebuie sa arate nitel bine si sa aiba ceva in cap ? Sint "niste" -de ambele sexe, care vorba aia ;"prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul"!
  Cu toate ca platesc de 2 ori taxa TV ( o data acasa, in factur ade curent, si inca o data acasa, pt ca sediul social al firmei mele e tot acasa, aiurea, nu?) trec zile in sir cind nu ma uit pe TVR national !
  Sa puna un om capabil, care sa nu-si aduca dupa el neamurile, nevestele,amantele, nepoatele, etc, ca ne-am saturat de verze !
  Clonati cumva un TUDOR VORNICU !
 • +1 (3 voturi)    
  Este alegerea cea mai buna! (Marţi, 18 mai 2010, 21:27)

  Gabriel, Deva [anonim]

  Mi-a plăcut enorm de mult emisiunea "România în direct" de la Europa FM, atât pentru interactivitatea cu ascultătorul, cât și pentru temele abordate de Robert Turcescu. Mi s-a părut foarte interesant faptul că au vorbit, în direct, ascultători cu păreri diferite, fiecare argumentându-și propria poziție.
  Mi-a plăcut și prestația lui Robert Turcescu de la confruntarea între candidații la președinție, Foarte inspirată mi s-a părut alegerea întrebărilor finale și faptul că i-a pus pe cei doi candidați să jure pe Biblie pentru răspunsurile date. Obiectiv și fără alte comentarii! Fiecare a tras propria concluzie.
  Un om care al cărui dialog este argumentat, logic și la subiect, și care sancționează greșelile gramaticale, aberațiile și minciuna merită să conducă TVR-ul.
  Succes domnule Turcescu!
 • 0 (2 voturi)    
  It's a wonderful world (Marţi, 18 mai 2010, 21:29)

  Louis Armstrong [anonim]

  Bravo! Astfel, traseul acestui carierist gol de continut va atinge apogeul. Cineva propunea sa fie intrebat Turcescu de masterat sau de specializari. Eu propun sa il intrebati ce experienta de manager are la activ. La Realitatea FM a preluat din mers un proiect facut de altii si a mers cu bugetul pe pierderi asumate, adica pe deficit, ca mai toate companiile din trustul lui Vantu. De bine ce i-a mers radioul, i-au plecat o gramada de oameni, inclusiv redactorul-sef, unul dintre "parintii" proiectului Realitatea FM. Despre cat de bine a condus timp de un an "Cotidianul" se pare ca stiu altii mai bine.
  • 0 (0 voturi)    
   Cum poate sa va roada cand (Miercuri, 19 mai 2010, 11:03)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui Louis Armstrong

   reuseste un tip tanar? Sa fie chestia cu strugurii? Si stii ce este culmea: cei ce il mcontestati sunteti tineri! In loc sa va bucure ca unul de-al vostru reuseste voi sunteti romani: capra vecinului.
   Bafta lui Turcescu!
   Este profesionist, echilibrat, istet! Si iata-l reusind.
  • 0 (0 voturi)    
   Au plecat multi, ai? (Miercuri, 19 mai 2010, 14:44)

   Sava [anonim] i-a raspuns lui Louis Armstrong

   Sincer, redactorul sef despre care vorbesti nu prea isi facea treaba...deci mai bine ca a plecat...cat despre plecarea altor jurnalisti din RFM, situatia se clatina din punct de vedere financiar...unii au plecat la stat, altii au primit ofert mai bune in alte locuri...altii au cedat pur si simplu...
 • -1 (3 voturi)    
  Si TU ROBERT ? (Marţi, 18 mai 2010, 22:36)

  Moromete [anonim]

  Ma intreb daca mai exista oameni cu coloana vertebrala; Tocmai se incearca transformarea lui Turcescu intr-un om de 2 lei;
  TURCEEESCUUULE hienele astea vor sa te desfintezezeee ; Stai acolo pe soclul tau; E greu sa mai dai exemple azi de oameni verticail si tu unul , ptr mine esti DREPT; Fugi de posturi efemere si otravite, ai muncit prea mult pentru atat de putin ...
  • 0 (0 voturi)    
   Moromete - eu te voi pupa pe tine (Miercuri, 19 mai 2010, 6:01)

   MIHAI 2 [anonim] i-a raspuns lui Moromete

   Circuitul pupaciunilor in natura:
   - Robert pe Traian
   - tu pe Robert
   - eu pe tine si......
   - Traian pi mini
 • 0 (0 voturi)    
  Manifest pentru presa de bun simţ (Miercuri, 19 mai 2010, 10:30)

  M. [anonim]

  Nu mai pot sa mai privesc televiziunile de stiri. E o situatie asemanatoare cu moartea lui Marian Cozma, când nu ne mai scoteau din generice cu muzici mortuare, reluate la fiecare minut, cu sunet mult mai ridicat decat restul emisiei, de te buşea plânsul instantaneu. Nu şi-ar fi dat seama să facă lucrurile astea încă din weekend, când bietul om a murit, ci s-au trezit luni, după ce s-au întors la serviciu "factorii de decizie", adică producătorii ăia mari, care or fi decis în obişnuita şedinţă de sumar de dimineaţă că trebuie să purceadă la numărat lacrimi în direct, fără niciun fel de simţ al umanităţii şi fără pic de raţiune. Reporteraşi frivoli alergau de colo colo după oameni îndureraţi doar doar să smulgă nişte vorbe emoţionante, în directuri din locuri în care nu se întamplau nimic. Aşa hătuiesc şi acum bugetari, şomeri, bătrâne paralizate şi ţintuite la pat, doar doar vor smulge iar câteva lacrimi de la telespectatorul care mai lasă televizorul deschis.

  Ieri a fost apogeul. Material făcut cu siguranţă de o viitoare stea a televiziunii, categoria "fătuci" care a primit dimineaţă telefon de la Teritoriale cu întrebarea "Hai, bagi şi tu ceva marfă azi?". Material de la o agenţie de ocupare a forţei de muncă, unde nişte bieţi şomeri se adunaseră la cursuri pentru maseuri. Femei îmbrăcate gospodăreşte răspundeau timid întrebărilor şfichiuitoare de genul "da de ce-aţi venit aici?, nu mai aveţi bani?". Mai urma "credeţi că o să muriţi?" şi tacâmul ar fi fost complet. Apoi reporteriţa dă peste ce era mai zemos pentru materialul ei: personajul ideal să smulgă lacrima! Un bărbat bine făcut, cu mustaţă, care nu mai ştia unde să privească de ruşine: fusese sergent (mai contează unde?) şi acum trebuia să vină şi el, laolaltă cu ceilalţi şomeri, să caute ceva de lucru, să facă nişte cursuri care nu vor folosi niciodată, nimănui şi de care, se ştie bine, piaţa nu are nevoie! Şi l-a luat reporteriţa la întrebările alea bine ţintite şi pe un ton scăzut! Cred că simţea
 • -1 (1 vot)    
  normal (Miercuri, 19 mai 2010, 10:48)

  cata [anonim]

  merita omu... doar e fan declarat al Unicului.... o sa apara unii mai des pe la tvr... e un post bun pt. a vedea ceva meciuri


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by