Sursele citate sustin ca Turcescu ar putea fi numit interimar saptamana viitoare, de catre Parlament, insa el nu ar fi numit cu drepturi depline, ci doar o perioada de timp deterimata pana cand noua lege de organizare si functionare a SRTV si SRR va fi adoptata de catre Parlament.
Robert Turcescu a spus, insa, pentru HotNews.ro ca "nu am nicio confirmare oficiala. Probabil ca vor avea loc niste discutii in urmatoarele zile". Daca va primi o propunere concreta in acest sens, Turcescu spune ca "ma voi gandi foarte serios la aceasta varianta" .
"O iau in calcul, categoric, insa sunt niste semne de intrebare din partea mea. Trebuie sa vad contextul in care ar urma sa desfasoare un astfel de mandat. (...) Nu am nevoie de o sinecura in momentul de fata. Nu sunt in situatia in care sa caut un loc de munca. (...) Am 17 ani de experienta in mediul privat. Un proiect de genul TVR e in primul rand o provocare din punct de vedere profesional. Presupune o adaptare si o intelegere a mecanismelor, avand in vedere ca vorbim de o institutie bugetara, supusa Parlamentului", a spus Turcescu pentru HotNews.ro.
Cat priveste emisiunile pe care le modereaza in prezent la Realitatea TV si functia de director general pe care o detine la Realitatea FM, Turcescu a declarat: "Modul in care gandesc lucrurile in viata este unul foarte pragmatic. Nu imi place sa fac supozitii. La momentul in care voi lua o astfel de decizie, daca va exista o astfel de propunere, ma voi gandi si la modul in care voi incheia treburile la Realitatea FM si Realitatea TV".
In ceea ce priveste sefia SRR, democrat-liberalii nu vor propune deocamdata pe nimeni, potrivit surselor HotNews.ro. Maria Toghina ramane in continuare presedinte interimar pana cand noua lege va fi finalizata.
- Raluca Turcan, initiatoarea proiectului noii legi de functionare a SRR-SRTv, menit sa contribuie la depolitizarea celor doua institutii, a atacat la sfarsitul saptamanii trecute conducerea de acum a SRTv. Sambata, ea a fost citata de Mediafax afirmand ca are informatii ca in TVR, in ultimele zile, mai multe contracte mari de achizitii, pentru care era nevoie de avizul Consiliului de Administratie, ar fi fost "sparte" in contracte la valori reduse pentru a putea fi facute achizitii publice. Duminica, ea a scris, pe propriul blog, ca va sesiza Curtea de Conturi si DNA cu privire la situatia din TVR.
În prezentarea conceptului de "capitalism de cadou", domnul analist porneşte de la Fondurile Proprietăţii Private (FPP-uri), transformate, ulterior, în Societăţi de Investiţii Financiare (SIF-uri). Acestea, ne spune domnul ex-ministru reformator, ar fi fost nişte "structuri inventate pentru intermedierea transferurilor către populaţie a proprietăţii prevăzute a intra gratuit înposesia acesteia (a populaţiei - nota mea), prin înlocuirea cupoanelor primite cu acţiuni la întreprinderile de stat".
Trecerea capitalului din proprietatea comună în proprietatea privată a cetăţenilor ţării, prin intermediul acestor "structuri inventate", ar fi reprezentat, nici mai mult nici mai puţin, decât apariţia capitalismului de cadou în România postdecembristă, "ceva mai rău decât capitalismul de furat, pentru că cei care au furat măcar s-au străduit cu ceva, dar cei are au devenit capitalişti din cadou de la stat n-au făcut nimic altceva decât să le bage cineva în gură şi în buzunare".
Detalii aici : http://www.universulromanesc.com
În continuarea articolului amintit, uitând de deosebirea pe care o face între "capitalismul de furat" şi "capitalismul de cadou", deosebire pe care tocmai am prezentat-o, prin citare, domnul ex-ministru pune alături de proprietarii SIF-urilor şi pe miliardarii care şi-au însuşit banii Băncii Agricole şi Bancorex-ului, şi pe cei care şi-au însuşit banii din conturile întreprinderilor de comerţ exterior, şi pe cei care au cumpărat pe nimic fabrici, uzine şi bănci de la stat, şi pe cei care s-au îmbogăţit vânzând instituţiilor statului bunuri şi servicii la preţuri de sute de ori mai mari decât cele ale pieţei, şi pe cei care au făcut schimb de terenuri cu statul, dându-i statului terenuri de 10 euro pe mp şi luând de la stat terenuri de 1000 de euro pe mp, etc.
Toţi aceştia sunt, ca şi proprietarii SIF-urilor, capitalişti de cadou. Ei au devenit capitalişti, adică proprietar
Prin această lege, încălcând prevederile Constituţiei în vigoare, statul român s-a auto-împroprietărit cu 100% din capitalul regiilor şi cu 70% din capitalul societăţilor comerciale, restul de 30% din capitalul societăţilor comerciale urmând să fie distribuit către cele 6 milioane de familii de români.
Până la urmă, în patrimoniul regiilor a ajuns 52% din capital, iar în cel al societăţilor comerciale 48%, deci cetăţenilor le-a rămas 14,4% din totalul capitalului acumulat până în 1989 (30% x 48%).
Prin conceperea şi aplicarea premeditat defectuoasă a sistemului de schimbare a cupoanelor pe acţiuni, în final, în proprietatea cetăţenilor - la SIF-uri - a ajuns circa 3% din capitalul de care cetăţenii au fost deposedaţi prin Legea 15/1990.
Deci, cele 6 milioane de familii de români nu au primit cadou nici un fel de capital. Lor li s-a recunoscut dreptul de proprietate numai asupra a 3% din capitalul acumulat din munca lor şi din veniturile create de ei. Ei au fost deposedaţi de restul de 97% din capitalul lor.
Pentru ca cele 97 de procente să poată fi "făcute cadou", adică să poată intra în proprietatea străinilor şi a guvernanţilor, a fost necesară aplicarea "reformei", adică a sistemului legislativ, administrativ şi financiar de sărăcire a celor 6 milioane de familii de români, de falimentare a întreprinderilor de stat şi de "vânzare" a lor la preţuri de nimic.
Dacă în 1990, tot capitalul acumulat de români ar fi fost trecut din proprietatea lor comună în proprietatea lor privată, statul român nu ar fi avut de unde să dea capitaluri cadou. El nu ar mai fi avut nevoie de inflaţie ca să-şi falimenteze propriile întreprinderi. Fără inflaţie, PIB-ul ar fi crescut continuu, la fel şi salariile şi pensiile, ca şi profiturile pe care le-am fi încasat noi, cele 6 milioane de familii de
venite in ultima luna ”pe surse”.
Tu crezi ca banii se deturneaza asa....Te uiti mult la filmele de pe PRO Tv...
A falimentat Cotidianul. Urmeaza TVR.
Facem ce facem si ramanem cantonati in tipare...
Oricum,spre deosebire de Toghina la SRR numirea lui Turcescu ar fi un pas inainte pentru SRTV.Turcescu chiar inseamna ceva in media nationala.
Mai Nelule,mai baiatule,Romania a fost si continua sa fie plina ochi de super ingineri si masteranzi de masteranzi,ne da desteptaciunea afara din casa!Neam de diplome!Rezultatul?Zero!Zero cu felicitari!Ori masterele astea din Romania se dau pe branza , ori pe alte bunuri si servicii...
Ai dreptate Ioane,e plina tara de guristi si baieti cu limba lata!Asta ai vazut tu,probabil, in oglinda.Nu?
Cert este ca acest Sassu, acest asasin al bunului-simt si al culturii romane trebuie inlaturat cit mai curind ! Sa faca o analiza printre lucratorii vechi din TVR, precis sint vre-o citiva " Tudor Vornicu" printre ei ! Marturisesc ca ma uit ff rar pe tv public, am remarcat totusi citeva emisiuni absolut superbe : e ste o emisiune, cred ca pe 2, de calatorii prin toata lumea, prezinta un tip tare uritel, dar are un dar de a prezrenta, care te face sa-l urmaresti cu religiozitate, pe unde se perinda, stie sa prezinte, stie sa "picanteze" diverse situatii, ce mai emisiunea lui e ff buna( rusine mie, n-am retinut cum il cheama!)
Sa nu juuitam emisiunea deliciosului bucatar Jamie, sa nu uitam "Garantat 100%, Stefanescu este la fel de bun ca la inceput ! Si mai sint citeva !
Dar partea de divertisment, e la pamant ! Mi-a fost ff simpatica , ani de zile ,nevasta lui Socaciu, nu-mi vune numele ei in minte acum, dar emisiunea a devenit penibila ! Rog sa fie "reloadata" si emisiunea, si prezentatoarea !
Pe partea de politica, doar Monica Gyurco mi se pare buna, in rest, jale ! Oamenii astia din conducere nu stiu ca cei "de pe sticla" trebuie sa arate nitel bine si sa aiba ceva in cap ? Sint "niste" -de ambele sexe, care vorba aia ;"prostul daca nu-i fudul, parca nu e prost destul"!
Cu toate ca platesc de 2 ori taxa TV ( o data acasa, in factur ade curent, si inca o data acasa, pt ca sediul social al firmei mele e tot acasa, aiurea, nu?) trec zile in sir cind nu ma uit pe TVR national !
Sa puna un om capabil, care sa nu-si aduca dupa el neamurile, nevestele,amantele, nepoatele, etc, ca ne-am saturat de verze !
Clonati cumva un TUDOR VORNICU !
Mi-a plăcut și prestația lui Robert Turcescu de la confruntarea între candidații la președinție, Foarte inspirată mi s-a părut alegerea întrebărilor finale și faptul că i-a pus pe cei doi candidați să jure pe Biblie pentru răspunsurile date. Obiectiv și fără alte comentarii! Fiecare a tras propria concluzie.
Un om care al cărui dialog este argumentat, logic și la subiect, și care sancționează greșelile gramaticale, aberațiile și minciuna merită să conducă TVR-ul.
Succes domnule Turcescu!
Bafta lui Turcescu!
Este profesionist, echilibrat, istet! Si iata-l reusind.
TURCEEESCUUULE hienele astea vor sa te desfintezezeee ; Stai acolo pe soclul tau; E greu sa mai dai exemple azi de oameni verticail si tu unul , ptr mine esti DREPT; Fugi de posturi efemere si otravite, ai muncit prea mult pentru atat de putin ...
- Robert pe Traian
- tu pe Robert
- eu pe tine si......
- Traian pi mini
Ieri a fost apogeul. Material făcut cu siguranţă de o viitoare stea a televiziunii, categoria "fătuci" care a primit dimineaţă telefon de la Teritoriale cu întrebarea "Hai, bagi şi tu ceva marfă azi?". Material de la o agenţie de ocupare a forţei de muncă, unde nişte bieţi şomeri se adunaseră la cursuri pentru maseuri. Femei îmbrăcate gospodăreşte răspundeau timid întrebărilor şfichiuitoare de genul "da de ce-aţi venit aici?, nu mai aveţi bani?". Mai urma "credeţi că o să muriţi?" şi tacâmul ar fi fost complet. Apoi reporteriţa dă peste ce era mai zemos pentru materialul ei: personajul ideal să smulgă lacrima! Un bărbat bine făcut, cu mustaţă, care nu mai ştia unde să privească de ruşine: fusese sergent (mai contează unde?) şi acum trebuia să vină şi el, laolaltă cu ceilalţi şomeri, să caute ceva de lucru, să facă nişte cursuri care nu vor folosi niciodată, nimănui şi de care, se ştie bine, piaţa nu are nevoie! Şi l-a luat reporteriţa la întrebările alea bine ţintite şi pe un ton scăzut! Cred că simţea