Spotul RCS&RDS "4x4, 16 luni de servicii gratuite" a fost interzis joi de la difuzare printr-o decizie a Consiliului National al Audiovizualului, pe motiv ca informatiile pe care acesta le promoveaza pot induce in eroare publicul. Mai exact, reclama promite 16 luni de servicii gratuite, cand, de fapt, oferta este de patru luni gratuite pentru fiecare serviciu: TV, internet, telefonie fixa si mobila. Decizia CNA vine in urma unei reclamatii a Romtelecom.

Iata ce spune reclama RCS&RDS, care ruleaza pe TV din 6 aprilie:

  • "Un calcul corect arata ca 4x4 luni gratuite duce la cea mai buna oferta: 16 luni de servicii gratuite. Vino la sediile RCS&RDS si primesti luni gratuite la fiecare serviciu nou contractat: televiziune, internet, telefonie fixa si mobila Digi". In subsolul ecranului se precizeaza, de asemenea, cu litere mici ca oferta este disponibila la contractarea a patru servicii cu abonament si valabila pana la 30 iunie.

Spotul a fost reclamat la CNA de catre Romtelecom, care sustine ca din modul cum este formulata oferta rezulta ca "RDS ofera potentialilor sai clienti 16 luni de gratuitate, fapt care nu este conform cu ceea ce RDS ofera de fapt publicului, deoarece in fapt gratuitatea oferita de RDS este doar de 4 luni pentru fiecare serviciu si doar daca sunt contractate toate cele patru tipuri de servicii oferite de RDS: TV, internet, telefonie fixa si mobila".

CNA a cerut si opinia Consiliului Roman pentru Publicitate (RAC) care a decis ca spotul este inselator, incalcand astfel Codul de Practica in Publicitate.

In consecinta, membrii forului au decis sa interzica difuzarea spotului la TV, pana la aducerea lui intr-o formula care sa respecte legislatia audiovizuala.