TVR risca sa piarda cateva milioane de euro si licentele pentru filmele si serialele produse de compania NBC Universal, intre care "Dr House" si "Battlestar Galactica", pentru ca nu are are Consiliu de Administratie si, implicit, nu poate fi semnat actul aditional pentru al saselea an de contract cu NBC, spune Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR demis de Parlament, intr-o scrisoare adresata Parlamentului. Sassu cere mandatarea Comitetului Director al SRTv, blocat dupa demiterea Consiliului de Administratie, astfel incat acesta sa poata semna contractul saptamana viitoare.

Daca SRTv nu semneaza in scurt timp actul aditional pentru anul sase de contract cu NBC, postul public ar putea pierde serialele Dr. House, 30Rock, Battlestar Galactica si Lege si Ordine. La acestea se adauga multe dintre filmele pe care TVR le difuzeaza.

Raportul de activitate al TVR pe anul 2008 a fost respins de plenul Parlamentului, la finele lunii martie, fapt care a dus la demiterea Consiliului de Administratie si a presedintelui director general, Alexandru Sassu.

Iata scrisoarea lui Alexandru Sassu adresata parlamentarilor:

Ma vad nevoit sa va prezint o situatie deosebit de grava creata in SRTv din cauza faptului ca institutia este in acest moment lipsita de Consiliul de Administratie. Compania NBC Universal, cu care SRTv are un contract pe sase ani, contract semnat inca din anul 2004, ameninta SRTv cu aplicarea sanctiunilor prevazute in contract, daca actul aditional pentru anul sase de contract nu este semnat imediat. Aceste sanctiuni ar insemna pierderea a catorva milioane de euro si retragerea licentelor pentru toate filmele si serialele pe care SRTv le are de la aceasta companie.

Avand in vedere faptul ca cel care a demis Consiliul de Administratie este Parlamentul Romaniei, el este si cel care are responsabilitatea de a rezolva imediat aceasta problema.

In aceste conditii, va solicit ca, dincolo de interesele politice, in acest moment de criza in care fiecare leu conteaza, sa puneti interesul public deasupra intereselor personale si sa dati mandat Comitetului Director al SRTv ca, in cursul saptamanii viitoare, sa poata aproba semnarea actelor necesare bunei derulari a contractului.