Antena 1 a fost sanctionata, joi, de CNA cu intreruperea emisiei timp de 10 minute pentru derapajele din mai multe editii ale emisiunii Acces Direct, in care moderatorul Madalin Ionescu a abordat subiecte pe teme sexuale, care aveau minori ca protagonisti. Forul a considerat ca postul a incalcat legislatia privind protectia minorilor.

CNA a decis, totodata, sa aplice o amenda de 10.000 postului Kanal D pentru emisiunile "Fata lui tata", "Nora pentru mama" si "La sueta cu Bahmu", pentru violenta fizica si verbala nejustificata si prelungita ("Fata lui tata") si limbaj vulgar (celelalte doua emisiuni).

CNA a analizat mai multe editii ale emisiunii Acces Direct difuzate in perioada 17-28 mai 2010. In mare parte dintre aceste editii, moderatorul a abordat cazul unei eleve acuzate de proxenetism, pe care a avut-o invitata in studio. In alta editie a fost prezentat cazul a doi copii din Harsova care au fost platiti de niste tineri sa faca sex pe bani, fiind filmati cu telefonul mobil. Subiectul a fost prezentat si la Observatorul din ziua respectiva si de a doua zi.

In consecinta, postul a fost sanctionat cu oprirea emisiei timp de 10 minute - intre orele 19.00 si 19.10 (interval de maxima audienta) - pentru limbaj si imagini improprii pentru ora de difuzare.

  • Gelu Trandafir, membru CNA: "Ce era acum 2 ani la OTV la ora 22.00, acum este la ora 17 la Antena 1".
  • Narcisa Iorga, membra CNA: "Consider ca aceste inregistrari expun copiii, victime ale acestui tip de distractii, in ipostaze nepotrivite varstei. Un asemenea subiect nu poate fi difuzat niciodata, la nicio ora." 
  • Narcisa Iorga a fost contrazisa de Rasvan Popescu, presedintele CNA: "Se poate difuza orice subiect, problema este ora de difuzare. Orice exista in viata poate fi discutat a televizor. Problema e sa nu expui copiii".

Emisiunea Acces Direct este difuzata de luni pana vineri, intre 17-19, in direct.