Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a respins, joi, existenta unor presiuni politice impotriva trustului Realitatea Media, sustinand ca acesta desfasoara o campanie denigratoare la adresa ei si precizand ca informatii "referitoare la nereguli constatate de ANAF si la sumele cu care Realitatea Media ar fi evazionat statul au aparut in presa electronica inca de acum cateva luni de zile", informeaza Agerpres.

"Dl. Vantu incearca sa acopere situatia ilegala in care trustul sau de presa functioneaza pozand ca victima a unei conspiratii politice. Acesta sustine o minciuna si anume ca tocmai interventia mea la Realitatea TV de acum doua zile ar fi o dovada a presiunilor politice exercitate asupra trustului sau de presa. In realitate, trustul sau de presa a regizat si regizeaza campanii denigratoare la adresa mea, campanii greu de imaginat intr-un spatiu media echidistant si profesionist", se arata intr-un comunicat de presa al Elenei Udrea, transmis de Departamentul de comunicare al PDL.

Elena Udrea sustine in comunicat ca informatiile pe care le-a prezentat le aflase din presa electronica.

"De fapt, asa cum de altfel dl. Vantu stie foarte bine, informatii referitoare la nereguli constatate de ANAF si la sumele cu care Realitatea Media ar fi evazionat statul, si anume 6,2 milioane RON, au aparut in presa electronica inca de acum cateva luni de zile. De aici am aflat si eu. Singura premiera de acum doua zile a fost ca cineva a avut curajul sa spuna chiar la Realitatea TV ca trustul are probleme. Datorii la stat si plati ilegale sub forma drepturilor de autor", se arata in comunicatul citat.

Reactia ministrului Elena Udrea vine dupa ce Realitatea Media a acuzat, joi, un control efectuat la comanda politica, in contextul "presiunilor constante din partea actualei puteri politice", dar afirma ca nu se va lasa "intimidata".

"Realitatea Media atentioneaza opinia publica de faptul ca, pentru prima oara dupa Revolutie, se afla in fata unui abuz fara precedent al puterii politice impotriva unei institutii media. Compania noastra nu se va lasa intimidata si va sesiza instantele competente", se arata intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro.

Compania sustine ca, in 27 februarie 2009, ANAF "concluziona printr-un act de control ca aceleasi practici de plata utilizate de Realitatea Media cat si de intreaga presa din Romania erau perfect legale".

"Comanda politica primita de ANAF este dovedita clar de faptul ca, in urma cu doar doua zile, ministrul Elena Udrea preciza intr-o emisiune in direct la Realitatea TV suma exacta pe care Realitatea Media ar datora-o statului roman, desi ANAF a anuntat clar ca acest control este inca in desfasurare si toate aceste informatii intra sub incidenta secretului fiscal", se arata in comunicatul citat.

Realitatea Media SA sustine ca niciunul dintre reprezentantii legali ai companiei nu a fost anuntat despre ce suma este vorba si acuza "scurgeri de informatii si documente care intra sub incidenta secretului fiscal si care au aparut in media apropiata puterii in ultima perioada".