Robert Turcescu a declinat oferta de a prelua conducerea TVR pentru o perioada de interimat, a declarat el pentru HotNews.ro. In carti pentru sefia televiziunii publice ar fi, acum, Cezar Ion - presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR), potrivit unor surse politice. Cezar Ion a declarat, insa, pentru HotNews.ro ca pana acum nu i s-a facut nicio propunere oficiala in acest sens, ci doar a auzit ca "numele meu a fost pronuntat".

  • "Mi s-a propus varianta unui mandat interimar de sase luni si am declinat oferta. Nu te poti duce la un razboi cu o jumatate de sabie, calare pe o jumatate de cal", a declarat, joi, Robert Turcescu pentru HotNews.ro.

Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca presedintele AJR Cezar Ion este noul candidat la sefia televiziunii publice. Sursele citate sustin ca Cezar Ion ar fi agreat de PDL si membrii Coalitiei de guvernare. Intrebat de HotNews.ro daca i s-a facut o propunere in acest sens, Cezar Ion - care, dupa mai multe procese, de la 1 iunie a.c. a revenit pe postul de director al Departamentului de Productie Editoriala in cadrul televiziunii publice - a raspuns:

  • "Nu. Stiu doar ca numele meu a fost pronuntat, insa nu am primit o propunere oficiala". Intrebat daca ar accepta acest post pentru o perioada de interimat, el a spus: "Pentru mine ar fi o onoare, lucrez in institutia aceasta de 17 ani si am luptat in batalii grele aici. De ce nu?"

Contactata de Hotnews.ro, Raluca Turcan, presedintele comisiei de cultura din Camera Deputatilor, a negat ca in acest moment ar exista o nominalizare pentru sefia TVR.

  • Raluca Turcan: "Initial, PDL a dorit sa-l propuna pe Robert Turcescu, insa acesta a declinat oferta de a prelua interimatul. Nu stiu sa se fi facut vreo nominalizare, in acest moment ce pot sa va spun este ca in zilele urmatoare PDL va propune o persoana pentru a ocupa aceasta functie. In conditiile deciziei Birourilor Permanente reunite si impreuna cu presedintele comisiei de cultura de la Senat, Sergiu Nicolaescu, am decis convocarea comisiilor reunite pentru saptamana viitoare, pentru audierea persoanelor propuse de grupurile parlamentare pentru interimat. Cel mai probabil saptamana viitoare, dupa audierile de la comisii, se va numi de catre Parlament  persoana care va ocupa functia de presedinte interimar la TVR."