Exemplarele de luni ale saptamanalului Bihoreanul au fost cumparate in bloc de protagonistii unui scandal amoros local, sustin editorii publicatiei, citati de Pagina de Media. In centrul povestii sunt un secretar de stat in Ministerul de Interne si sefa Inspectoratului Teritorial de Munca.

Potrivit sursei citate:

  • Bihoreanul a publicat luni un amplu articol despre relatia amoroasa dintre sefa Inspectoratului Teritorial de Munca, Simona Iancu, si secretarul general al PDL, Mircea Matei, proaspat secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor. Potrivit articolului, Simona Iancu il vizita pe Mircea Matei la Bucuresti cu avionul platit din bani publici.
  • In ziua aparitiei, aproape toate ziarele din Oradea, orasul unde se difuzeaza cele mai multe exemplare ale saptamanalului, au disparut la prima ora a diminetii.
  • Ziarul are un tiraj de 3.000 de exemplare, iar din acestea au fost cumparate 80%-90%.
  • Conducerea ziarului a hotarat sa retipareasca un nou tiraj, care a aparut marti dimineata.

Florin Ciucas, redactor sef al ziarului Bihoreanul, pentru Paginademedia.ro: "E prima oara cand ni se intampla. (...) De altfel, noi nici nu eram pregatiti pentru astfel de maniere de cenzura. Cu atat mai mult cu cat avem si un portal de internet, iar articolul urma sa fie publicat si acolo".

Citeste mai mult pe Paginademedia.ro