Protestele de marti din fata Palatului Parlamentului sunt comentate de presa internationala. CNN relateaza ca aproximativ 5.000 de protestatari isi manifesta nemultumirea fata de masurile de austeritate. "Un val de caldura si un nivel ridicat al umiditatii ar fi putut afecta amploarea protestelor din fata Parlamentului roman. Dar nici caldura inabusitoare nu poate fi suficienta pentru a ajuta Guvernul lui Emil Boc in cadrul dezbaterii motiunii de cenzura", comenteaza The Economist.

Chiar daca Guvernul lui Emil Boc supravietuieste acestui vot, protestele ar urma sa continue in aceasta vara.

Ceea ce ii solidarizeaza pe protestatari este faptul ca persoanele cu venituri mici par sa plateasca pretul pentru ineficienta si coruptia din cadrul Guvernului, mai scrie The Economist.

Guvernul de centru-dreapta roman se confrunta marti cu o motiune de cenzura vizand planul sau draconic de masuri de austeritate, in timp ce mii de sindicalisti furiosi protesteaza in fata Parlamentului, noteaza si agentia France Presse.

Agentia Reuters remarca, de asemenea, ca investitorii asteapta cu nervozitate rezultatul votului din Parlamentul Romaniei, dar estimeaza ca motiunea nu va fi votata in Parlament. O supravietuire la limita a Guvernului ar putea slabi substantial capacitatea acestuia de a continua reformele si va creste aversiunea de risc fata de economia romaneasca.

Bloomberg scrie despre deprecierea leului, aratand ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat un curs oficial de 4,2322 lei/euro, cu 0,88 bani peste cel de luni, de 4,2234 lei/euro.

Pe fondul incertitudinilor politice din Romania, leul nu a urmat tendinta de apreciere a valutelor din tarile vecine, mentinandu-se pe depreciere.