CNA a amendat postul OTV pentru depasiri repetate ale timpului de 12 minute pe ora alocat publicitatii. OTV a primit, alaturi de TVR 1 si Realitatea TV, si somatie pentru numarul mare de erori de limba romana. Iar Televiziunea publica anunta reluarea inregistrarilor de teatru TV, dupa mai multi ani.

  • ​CNA a amendat, marti, postul OTV cu 30.000 de lei pentru ca a depasit in mod repetat timpul de 12 minute pe ora alocat in mod legal publicitatii, potrivit unei monitorizari efectuate in perioada 18-24 aprilie. Somatii pentru depasiri au primit si posturile Antena 3, B1 TV si Prima TV. Potrivit Pagina de media, OTV a cumulat, in doar o saptamana, depasiri de aproximativ o ora.
  • Tot marti, CNA a somat public posturile OTV, TVR 1 si Realitatea TV pentru numarul mare de erori de limba romana, constatate intr-o monitorizare desfasurata pe parcursul lunii aprilie. Vezi aici rezultatele ultimului raport al Academiei Romane privind calitatea limbii romane in audiovizual, potrivit caruia OTV a inregistrat, in aprilie, 112 greseli de limba romana, Realitatea - 78, iar TVR 1 - 75.
  • Televiziunea Romana anunta ca reia, dupa multi ani, inregistrarile de teatru TV in propriile studiouri, in perioada 29 iunie - 4 iulie urmand sa fie inregistrata piesa "Unde-i revolverul" de Georgey Gabor. Din distributia spectacolului fac parte Horatiu Malaele, Valer Delakeza, Sorin Leoveanu, Angel Rababoc si Marian Politic, regia apartinandu-i lui Mircea Cornisteanu. Spectacolul este produs in colaborare cu Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova.