Legea privind SRR si SRTv, respinsa de Senat
Propunerea legislativa privind organizarea si functionarea SRR si a SRTv a intrunit doar 17 voturi "pentru", 14 "abtineri", in timp ce 41 de senatori au votat "impotriva".
Raportul Comisiei de cultura a Senatului era favorabil propunerii legislative, cu amendamente.
In timpul dezbaterilor din plen, presedintele Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa, Sergiu Nicolaescu, a cerut retrimiterea proiectului la comisie, pentru rediscutare.
"Vreau sa-mi fac mea culpa. Astazi de dimineata m-am intalnit cu niste sindicalisti din cadrul SRTv si SRR. Concluzia la care am ajuns este ca in cadrul Comisiei ne-am pripit. Eu v-as ruga sa faceti o exceptie si sa amanati discutarea acestei legi pentru ca, in conditiile actuale, eu nu pot sa o mai sustin", a spus Nicolaescu.
In schimb, senatorul Radu F. Alexandru (PDL) a sustinut ca Senatul trebuie sa dea un vot final in sedinta de miercuri.
"Nu este forma care a iesit din comisie perfecta, nu e o forma care da satisfactie nici celor care ne-au asistat la elaborarea acestei initiative, nici noua, membrilor comisiei, nu ne da satisfactie din toate punctele de vedere, dar este un pas inainte. A retrimite acum legea la comisie este un demers absolut irelevant. Aveti posibilitatea ca prin votul dumneavoastra fie sa acceptati aceasta noua initiativa legislativa sau sa ramanem in continuare pe forma veche a legii si, intr-o sesiune urmatoare, sa incercam o lege mai buna. Putem vota pentru sau impotriva acum, iar functie de asta vom gasi calea cea mai potrivita", a declarat Radu F. Alexandru.
Sergiu Nicolaescu a tinut sa-i reaminteasca lui Radu F. Alexandru faptul ca initiatorul legii este deputatul PDL Raluca Turcan. "Cum poate PDL sa voteze impotriva?", a continuat presedintele Comisiei pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa. La randul sau, Radu F. Alexandru a negat ca senatorii PDL ar vota impotriva.
Propunerea lui Sergiu Nicolaescu a fost respinsa cu 61 voturi "impotriva", 5 favorabile si 2 abtineri.
Propunerea legislativa viza, in principal, depolitizarea conducerilor SRTv si SRR.
In timpul dezbaterilor, un grup de circa 20 de sindicalisti din SRTV si SRR a asistat la sedinta. La momentul votului, sindicalistii, aflati la balconul salii de plen, au indicat senatorilor, prin gesturi, respingerea propunerii legislative.
Senatul avea competenta decizionala in privinta acestei propuneri legislative.
Raluca Turcan va sesiza Curtea de Conturi si DNA in legatura cu situatia de la TVR
Senat: Comisia de cultura a dat unda verde pentru depolitizarea televiziunii si radioului public
"Depolitizare de fatada" - Proiectul de lege pentru organizarea si functionarea SRR-SRTv starneste protestele mai multor organizatii media, sindicate si patronate

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
http://www.mediafax.ro/cultura-media/raluca-turcan-il-da-in-judecata-pe-proprietarul-inpolitics-ro-6313111