Alexandru Sassu, demis din functia de presedinte al SRTv, este seful Biroului Electoral ce va superviza alegerile interne din televiziunea publica, prin care angajatii isi vor desemna reprezentantii in viitorul Consiliu de Administratie, potrivit unor surse din TVR. Reprezentantii de comunicare ai postului au spus la randul lor pentru HotNews.ro ca Sassu va conduce biroul electoral. Acesta are, printre atributii, stabilirea regulamentului de organizare a alegerilor si solutionarea eventualelor contestatii. Potrivit unui comunicat al postului, Comitetul Director al SRTv a hotarit miercuri demararea alegerilor interne, ce se vor desfasura in perioada 23-26 iunie.

Potrivit surselor din TVR, propunerea ca Alexandru Sassu sa preia pozitia de presedinte al Biroului Electoral a venit din partea Cancelariei Presedintelui-Director General (functie ocupata interimar, pana la numirea unei noi conduceri, de Alexandru Sassu). Comitetul Director l-a desemnat sef al Biroului Electoral.

Biroul Electoral condus de Alexandru Sassu, director general al Televiziunii Publice, este format din reprezentanti ai mai multor servicii si departamente din TVR, consilieri si un reprezentant al unuia dintre sindicatele din televiziunea publica. Comisii electorale sunt organizate si la studiourile din teritoriu.

Angajatii interesati isi pot depune candidaturile incepand de miercuri seara pana la joi la pranz, alegerile urmand sa aiba loc vineri, dupa o zi de "campanie electorala". Dupa solutionarea eventualelor contestatii, in cursul zilei de sambata, rezultatele finale urmeaza sa fie inaintate Legislativului la inceputul saptamanii viitoare, in conditiile in care plenul Parlamentului urmeaza sa desemneze noile Consilii de Administratie ale SRR si SRTv marti, 29 iunie.

Prin alegerile supervizate de biroul condus de Alexandru Sassu, personalul TVR isi desemneaza, potrivit legii actuale, doi reprezentanti in Consiliul de Administratie. Opt locuri revin, conform legii, grupurilor parlamentare (conform unei decizii luate marti, PDL si PSD vor avea cate trei locuri, PNL si UDMR cate un loc), un loc revine minoritatilor nationale, un loc Presedintiei si un loc Guvernului.

Alexandru Sassu va prelua, in aceasta vara, conducerea diviziei Radio-TV a Adevarul Holding, potrivit unui anunt facut tot miercuri. Trustul controlat de Dinu Patriciu a colaborat recent cu TVR la organizarea etapei nationale Eurovision.