Rodica Culcer a revenit, joi dimineata, la conducerea Departamentului Stiri al TVR, dupa cum a declarat ea, astazi, pentru HotNews.ro. Anuntul vine la mai putin de o zi dupa ce Alexandru Lazescu, noul presedinte-director general al SRTv, a spus intr-un interviu pentru HotNews.ro ca revenirea lui Culcer la Stiri "se rezolva in cateva zile".

Rodica Culcer, pentru HotNews.ro:

  • Asa cum s-a luat, asa s-a si dat. S-a revenit la fisa de post pe care am avut-o si pentru care am dat concurs
  • Imi doresc sa reprofesionalizez Jurnalul, sa fie unul onest, demn de o televiziune publica. E foarte important sa fim impartiali, mai ales intr-un moment de criza pentru Romania. Avem o misiune importanta pe care imi doresc sa o indeplinim cat mai bine.
  • Am schimbat o parte din echipa de la Jurnalul de la ora 20.00. Au revenit in echipa doua producatoare executive: Raluca Stroe si Anca Lazarescu.
  • Madalina Radulescu a demisionat singura din functie acum doua zile. Acum este in concediu. O sa discutam ce-o sa se intample pe viitor, cand revine.

Rodica Culcer a pierdut conducerea efectiva a Stirilor TVR in toamna anului 2007, in contextul scandalului inregistrarilor cu Remes si Muresan, ea pastrand, de atunci, conducerea Directiei Emisiuni Informative si Sport. Intr-o serie de schimbari, la conducerea Directiei stiri, din cadrul Directiei mentionate, a fost numita interimar Madalina Radulescu. De atunci, cat timp Alexandru Sassu a avut pozitia de presedinte-director general al SRTv, nu s-a mai dat niciun concurs pentru acest post, iar Rodica Culcer a fost implicata in mai multe procese cu TVR, ce s-au desfasurat in paralel cu o serie de schimbari in cadrul structurii organizationale.

Noul presedinte-director general al SRTv, Alexandru Lazescu, a spus miercuri in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, despre revenirea Rodicai Culcer la sefia efectiva a emisiunilor informative: Rodica Culcer a participat la un concurs pe care l-a castigat. Ce s-a intamplat ca ea a ramas cu titulatura de director, dar i s-au luat cam toate atributiile de coordonare, a ajuns un fel de director peste un fax, o masa si doua scaune. Or, este onest si normal sa revenim la situatia initiala. E o chestiune simpla, se rezolva in cateva zile, nu cere timp pentru ca nu e o decizie complicata nici macar din punct de vedere formal. Nu vad de ce sa treaca atat timp (una sau mai multe saptamani - n.r.) e o situatie care se poate corecta in 2-3 zile.