Grupurile media Ringier si Axel Springer au infiintat compania Ringier Axel Springer Media, care reuneste operatiunile pe care cele doua grupuri media le detin in Europa de Est, la care fiecare dintre parti va detine 50% din actiuni. Ringier si Axel Springer au anuntat ca isi unifica operatiunile din estul Europei in data de 23 martie.

Acest joint-venture va reuni operatiunile Axel Springer din Polonia, Cehia si Ungaria si operatiunile Ringier din Serbia, Slovacia, Cehia si Ungaria. Operatiuinile Ringier Romania ar urma sa fie inclusa in acest joint-venture doar in momentul finalizarii procesului de redresare initiat la inceputul acestui an.

"La nici patru luni dupa anuntul facut in luna martie, noua companie a fost infiintata si a devenit imediat operationala. Autoritatile care supravegheaza concurenta din Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Elvetia, Germania si Austria au aprobat deja fuziunea. In Ungaria, asa cum partile se asteptau, decizia autoritatilor nu a fost inca luata. Integrarea operatiunilor celor doua organizatii din Ungaria in noua companie reiesita in urma joint-venture-ului este planificata ca un pas ulterior, in momentul primirii aprobarii de la Consiliul Concurentei din Ungaria", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

In procesul de integrare, partile cu care contribuie fiecare dintre cele doua trusturi media vor fuziona, dezvoltand astfel structurile interne ale nou-infiintatei companii, mai arata reprezentantii celor doua grupuri.

Ringier Axel Springer Media va fi condusa de Florian Fels, care pana in prezent a ocupat functia de director executiv Central Europe la Ringier, iar Mark Dekan va fi director financiar. Dekan a fost pana in prezent commercial director finances & services la Axel Springer.

Sediul central al noii companii se va afla la Zurich. Cu o cifra de afaceri de circa 414 milioane de euro in 2009, calculata prin simularea consolidarii cifrelor celor doua entitati, cu un profit de 62 de milioane de euro si cu 4.800 de angajati, compania nou infiintata intra in topul jucatorilor media din Europa de Est. Obiectivul este listarea comuna la bursa in trei pana la cinci ani.​