Primul "ziar al strazii" din Serbia, numit Liceulice (Fata strazii), a fost lansat luni si va fi vandut de copii fara adapost, care au fost instruiti despre modul in care ar trebui sa comercializeze aceasta publicatie lunara, relateaza agentia AFP, preluata de Mediafax.

"Acest proiect le va permite copiilor care vand publicatia sa castige niste bani, dar mai important este ca ei vor experimenta ceva nou, vor capata incredere in sine si vor invata ceva util. Asta le va da sentimentul ca fac parte din societate", a declarat Miroslav Marinovic, redactorul sef al publicatiei.

Potrivit diferitelor estimari, in Belgrad exista intre 200 si 700 de persoane fara adapost.

Copiii cu varste peste 15 ani, care au fost instruiti sa vanda ziarul, provin dintr-un centru de ingrijire a copiilor abandonati. Ziarul va fi vandut cu 100 de dinari (0,96 de euro), iar veniturile vor fi impartite in mod egal intre copiii care vand ziarul si investitorii in proiect.

Primul numar va fi scos pe piata in 5.000 de exemplare si va fi distribuit exclusiv in Belgrad.

Redactorul sef al publicatiei a subliniat ca aceasta se doreste a fi o platforma care sa sustina diferite cauze precum protejarea mediului sau reintegrarea sociala a anumitor grupuri.