Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a declarat, miercuri, ca Realitatea TV a incercat "sa intimideze" Consiliul National al Audiovizualului, anuntand pe post ca ii va ataca in justitie pe unii dintre membrii Consiliului si le va cere daune morale in valoare de cate 20.000 de euro.

"Mi-as ingadui sa va semnalez ca un radiodifuzor important a gasit cu cale sa incerce sa intimideze CNA-ul, declarand pe post ca respectivul radiodifuzor va ataca in justitie pe fiecare dintre membrii CNA care au votat o serie de sanctiuni la adresa acestui post. Mai mult decat atat, a mai spus ca va cere daune morale in valoare de 20.000 de euro pe cap de membru", a declarat Ioan Onisei, citat de Mediafax.

Realitatea TV a difuzat pe 1 iulie, in emisiunea "Realitatea de la 18.00", stirea cu titlul "Realitatea TV ia atitudine".

In stire, prezentatoarea a spus: "Premiera in audiovizualul romanesc. Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat Realitatea TV, pe motiv ca nu a respectat principiul impartialitatii in dezbaterile din mai si iunie 2010, exact in perioada in care PDL a decis sa boicoteze emisiunile postului nostru. De aceea, Realitatea TV va contesta in instanta deciziile CNA care se refera la constatarea unui presupus dezechilibru editorial manifestat in programele postului in detrimentul reprezentantilor PDL, in special, sau ai guvernarii, in general".

In stire a aparut pe un carton si textul: "Consideram ca aceste sanctiuni dictate de CNA fac parte din strategia de intimidare a puterii politice la adresa jurnalistilor Realitatea TV, reprezentand un abuz al statului impotriva interesului publicului roman. Mai mult, Realitatea TV ii va actiona in instantele civile si penale pe toti membrii CNA care au votat pentru aceste sanctiuni, solicitandu-le daune de 20.000 de euro de persoana. Suntem convinsi ca orice instanta din Romania va da dreptate postului nostru, indiferent cat de mult va dura judecarea acestor cazuri".

CNA a decis, pe 29 iunie, sa amendeze cu cate 5.000 de lei posturile Antena 3 si Realitatea TV si sa someze public B1 TV, pentru dezechilibre in prezentarea opiniilor puterii si opozitiei in emisiunile de dezbateri difuzate intre 17 si 23 mai si 17 si 23 iunie.