Meciul Spania-Germania a fost urmarit, in medie, de peste 2,6 milioane de romani la nivel national, potrivit unei informari TVR. A doua semifinala a devenit, astfel, cel mai urmarit meci al CM 2010, inaintea finalei. In minutul de maxima audienta - fluierul final al partidei - TVR a inregistrat 3,38 milioane de telespectatori la nivel national. Pagina de media realizeaza un clasament al audientelor inregistrate de meciurile Campionatului Mondial, clasament in care prima semifinala, Uruguay-Olanda, se situeaza pe locul secund, cu peste doua milioane de telespectatori la nivel national.

Potrivit Pagina de media:

  • Meciul Germania-Spania a inregistrat un rating mediu la nivel national de 13% (2,63 milioane de telespectatori), iar la nivel urban - de 14,6% (1,67 milioane telespectatori)
  • Meciul Uruguay-Olanda inregistrase un rating mediu la nivel national de 10,2% (2,06 milioane telespectatori), iar la nivel urban - de 11,8% (1,35 milioane)
  • Audienta cea mai slaba a inregistrat-o meciul Noua Zeelanda-Slovacia (meci urmarit in medie de 475.000 de persoane la nivel national, dintre care 290.000 din mediul urban)
  • La Telesport, post care a difuzat in direct opt partide, cea mai buna audienta a fost de 90.000 de telespectatori la nivel national (62.000 din mediul urban), cu meciul Nigeria-Coreea de Sud.

Vezi mai multe detalii aici