Reprezentantii postului public de rado si CasaMia International din Italia semneaza, joi, un acord de parteneriat prin care cele doua institutii vor colabora pentru preluarea integrala a programului Radio Romania Actualitati si realizarea de produse editoriale cu continut audio-video - se arata intr-un comunicat dat publicitatii. Este primul parteneriat de acest gen, prin care emisia postului de radio Romania Actualitati este preluata integral de o institutie internationala de media.

Documentul de colaborare va fi semnat la sediul Societatii Romane de Radiodifuziune de Michaela Figurelli, administrator delegat din partea CasaMia International si Andras Istvan Demeter, presedinte director general al SRR.

Produsele editoriale cu continut audio-video vor fi transmise, sub marca Radio Romania, comunitatilor de romani din Italia, in scop informativ, educativ si de divertisment, se arata intr-un comunicat remis de RRA.

De asemenea, cele doua institutii partenere vor realiza impreuna o serie de produse speciale: 'FOCUS Romanii din Italia', program transmis de doua ori pe saptamana, fluxul constant de stiri 'Radio Romania News', sub forma de crawl, precum si alte produse editoriale destinate copiilor si adolescentilor, scurte documentare despre Romania, initiative culturale si teatrale, toate acestea individualizate prin logoul Radio Romania.