Centrul pentru Jurnalism Independent, ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, Conventia Organizatiilor de Media si Asociatia Publicmedia au sesizat Comisiile de cultura, arte si mijloace de informare in masa ale celor doua Camere ale Parlamentului, cu privire la incalcarea legislatiei mass- media de catre Agentia Nationala de Presa Agerpres.

AGERPRES - agentie aflata, potrivit legii, sub control parlamentar - a publicat un material prezentat drept ultimul interviu cu Madalina Manole, pentru a marca ziua de nastere a artistei. Potrivit relatarilor de presa, confirmate in esenta de catre AGERPRES, s-a demonstrat ca interviul era inventat si ca niciun reporter al agentiei nu statuse de vorba cu Madalina Manole in zilele premergatoare mortii acesteia.

Agerpres a anuntat inca de joi ca a declansat o ancheta in cazul autorului stirii. Iata comunicatul agentiei de presa:

"Agentia Nationala de Presa AGERPRES comunica, referitor la incidentul creat prin transmiterea pe fluxul de stiri interne, pe data de 13 iulie, a unei stiri despre Madalina Manole, ca a demarat o ancheta in cazul autorului acestui material, care a continut declaratii ale cantaretei si care, prin omisiune, a lasat sa se inteleaga ca ele ar fi fost date in ziua respectiva.

Cu toate acestea, stirea transmisa pe fluxul AGERPRES nu a continut vreo mentiune potrivit careia ar fi fost vorba de un interviu acordat, in ziua respectiva sau acum cateva zile, de Madalina Manole. Din contra, stirea nu contine nicio indicatie temporala care sa plaseze in timp declaratiile redate. Singura precizare era aceea ca Madalina Manole urma sa implineasca, miercuri 14 iulie, varsta de 43 de ani.

In acest caz, este cercetat redactorul-sef al Redactiei Informatii Centrale, Marina Badulescu, cea care a redactat si difuzat marti, 13 iulie, din proprie initiativa, stirea cu titlul 'Pentru Madalina Manole darul cel mai de pret este micutul Petru', in care a introdus parti din declaratii mai vechi acordate de drept AGERPRES de catre regretata artista, precum si o serie de informatii publicate pe blogul cantaretei.

Ne cerem scuze pentru omisiunea care a determinat, in unele situatii, diverse interpretari.

Dorim sa va asiguram ca acest incident este unul singular, iar stirile AGERPRES, asa cum s-a dovedit si pana acum, sunt credibile, adevarate si provin din surse reale".

Scrisoarea adresata Comisiei pentru mass-media, arte si mijloace de informare in masa a Senatului.

Scrisoarea adresata Comisiei pentru mass-media, arte si migloace de informare in masa a Camerei Deputatilor.