Steve Jobs, presedintele si directorul executiv al companiei americane Apple, este cel mai influent om din media din Marea Britanie, urcand trei locuri in topul MediaGuardian 100 intocmit anual de The Guardian. Presedintele Apple i-a devansat pe cofondatorii Google, Sergey Brin si Larry Page, care anul trecut au fost considerati cei mai influenti oameni din media britanica.

Locul 3 este ocupat anul acesta de directorul general al BBC, Mark Thompson, care anul trecut se afla pe locul 2, care este urmat in top de mogulul media Rupert Murdoch, presedintele si directorul executiv al News Corporation.

Urmatoarea pozitie este detinuta de Evan Williams, cofondatorul si directorul executiv al Twitter, in vreme ce pe a sasea pozitie se afla producatorul si prezentatorul TV Simon Cowell. Pe urmatoarele locuri se afla Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, si James Murdoch, presedintele News Corp Europa si Asia si presedintele BSkyB.

Pe locul 9 se afla Jeremy Hunt, ministrul Culturii din Marea Britanie, iar pozitia a zecea este detinuta de Archie Norman, presedintele retelei ITV.​