Autoarea interviului fals cu Madalina Manole transmis saptamana trecuta de agentia Agerpres, a pierdut functia de redactor-sef al agentiei, dar va continua sa lucreze in cadrul acesteia, anunta Pagina de media. Potrivit sursei citate, decizia a fost luata in cadrul unei sedinte a Comisiei de etica si disciplina ce a avut loc luni.

Pagina de media scrie ca in Comisia de disciplina Marina Badulescu, redactor-sef in cadrul agentiei, a fost gasita vinovata pentru falsificarea interviului si retrogradata din pozitia pe care a detinut-o pana acum. Sursa il citeaza pe Dan Mihaescu, membru al Comisiei, potrivit caruia "Codul Muncii prevede pedepse graduale. Am considerat ca gradul de gravitate al faptelor Marinei Badulescu nu este atat de ridicat, astfel incat sa presupuna desfacerea disciplinara a contractului de munca".

Luni, mai multe organizatii media, printre care Centrul pentru Jurnalism independent si ActiveWatch, au anuntat ca au sesizat Comisiile de profil ale celor doua Camere ale Parlamentului cu privire la incalcarea legislatiei de catre Agerpres prin publicarea unui interviu inventat.