Compania Catavencu SA intra in faliment, potrivit unei decizii luate, luni, la adunarea creditorilor, dupa cum a anuntat Pagina de media. Sursa precizeaza ca cel mai mare creditor al Catavencu SA este Realitatea Media, ce face parte, alaturi de Catavencu, din grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.

Doru Buscu si alti reprezentanti ai grupului, care au dorit sa nu-si dezvaluie identitatea, au spus pentru HotNews.ro ca au fost informati ca in adunarea creditorilor s-a decis ca revista Academia Catavencu sa apara in continuare si ca este avuta in vedere vanzarea titlului, in cadrul procesului de recuperare a prejudiciului.

  • Doru Buscu, director editorial Academia Catavencu, pentru HotNews.ro: Informatia este reala. Societatea care editeaza revista Academia Catavencu si care a editat multe alte reviste intra in faliment. Revista apare in continuare. Marca urmeaza sa fie evaluata si vanduta.

Pagina de media noteaza ca principalul actionar al Catavencu SA, Realitatea Media, este totodata si principalul creditor al companiei.

Catavencu SA a depus, in martie, o cerere de declansare a procedurii de insolventa. reprezentantii grupului spunand atunci ca este vorba despre o procedura legala ce vizeaza reorganizarea societatii. Cererea a fost admisa, iar acum, intre reorganizare si faliment, creditorii au ales varianta din urma.