Omul de afaceri Dan Adamescu a devenit unic actionar al companiei Medien Holding, care editeaza ziarul Romania libera si o serie de reviste, dupa ce a achizitionat actiunile detinute de Grupul Waz, anunta Ziarul Financiar.

"Am cumparat pentru ca acum este momentul achizitiilor. Noi credem ca economia va iesi din criza anul viitor, avand in vedere ca pietele vestice deja si-au revenit", a declarat omul de afaceri, pentru cotidianul citat.

Anuntul vine la o zi dupa ce grupul media german WAZ, care detinea actiuni la Romania libera, si-a anuntat, la randul sau, retragerea din Romania, Bodo Hombach, directorul grupului, afirmand, intr-un interviu acordat Deutsche Welle, ca "piata romaneasca este distorsionata" de investitiile masive derulate de oameni de afaceri care isi castiga banii din alte sectoare economice, si nu din presa.

Bodo Hombach a mai precizat ca editorii de presa si afaceristii din media intampina dificultati majore "in a sustine o companie media serioasa cu rulaje de bani strict in acest domeniu" in momentul in care "cineva intra in afaceri de presa nu pentru a le opera pe acestea, ci pentru a insoti mediatic alte afaceri pe care patronatul le are". Intrebat daca nu cumva prin retragerea de pe piata exista pericolul ca presa locala sa cada prada acestor oligarhi care au puterea financiara, Bodo Hombach a precizat ca, pentru Romania, acest pericol e exclus.