Matthias Graf a fost numit director al departamentului Corporate Communications (CCO) al Grupului Ringier, inlocuindu-l pe Marco Castellaneta, care se va dedica exclusiv conducerii diviziei de divertisment incepand cu 1 septembrie 2010, potrivit unui comunicat al grupului. Graf va raporta lui Christian Unger, CEO al Ringier AG.

“Avem increderea ca Matthias Graf, cu experienta sa dovedita in domeniul online, este alegerea ideala pentru postul de Director Corporate Communications. Ringier isi urmeaza in continuare proiectul de a deveni o companie media digitala, iar aceasta directie ar trebui sa fie tot mai bine reflectata si de activitatile noastre de comunicare”, a afirmat Unger.

Potrivit informatiilor, Graf isi va prelua rolul de Director Corporate Communications incepand cu 1 septembrie 2010 si va fi si purtatorul de cuvant al Grupului Ringier.

Inainte de a se alatura companiei Ringier, Graf a fost Director Corporate Communications al companiei Google Elvetia, precum si Director Engineering Communications al aceleiasi companii pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. El a fost responsabil cu dezvoltarea activitatilor de comunicare pentru centrul tehnologic detinut de Google in Elvetia si a avut un rol important in construirea imaginii de angajator de elita pe care Google o are in Europa.

Matthias Graf a absolvit sectia de istorie si limba germana a Universitatii din Zurich si detine de asemenea un Master in managementul comunicarii acordat de Universitatea din Lugano. A lucrat timp de mai multi ani ca editor si jurnalist freelance. Ulterior, a intrat in domeniul comunicarii corporatiste, lucrand la companiile Sony Overseas si Dow Europe. Matthias Graf este casatorit si are trei copii.

Graf este succesorul lui Marco Castellaneta, care a detinut rolul de Director Corporate Communications al Ringier AG din anul 2005. In prezent, Castellaneta conduce Divizia de Divertisment a Ringier Elvetia si se alatura Board-ului Executiv al acestei tari.