Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, joi, ca proiectul de lege privind filtrarea obscenitatilor pe Internet se va referi, cu precadere, la site-urile agentiilor de stiri, ale ziarelor si revistelor, intrucat acestea au milioane de utilizatori, printre care si copii.

"Am spus ca dorim sa scoatem injuraturile de pe forumurile de discutii si aici ne vom referi in special la agentiile de stiri, la ziare, reviste si asa mai departe, cele care au milioane de utilizatori si unde intra foarte multi copii. Nu vrem sa impunem niciun fel de cenzura, credem ca administratorii de site-uri vor putea sa faca o anumita autoreglare si sa puna filtre pentru injuraturi", a spus Olguta Vasilescu, citata de Mediafax.

Ea a aratat ca proiectul de lege privind filtrarea obscenitatilor pe Internet va fi lansat in dezbatere publica la jumatatea lunii septembrie.

Vasilescu a declarat miercuri ca prin initiativa sa legislativa nu doreste "introducerea cenzurii", proiectul urmand sa fie axat pe legislatia internationala in vigoare.

"In niciun caz nu dorim sa introducem cenzura. Pur si simplu vom aplica si legislatia internationala, iar la ora actuala se traduce legislatia internationala in domeniu. Cine vrea sa intre pe site-uri sa critice este liber s-o faca, numai ca nu va mai putea sa injure", a declarat senatorul PSD.