Robert Turcescu a anuntat, luni, pe Twitter si pe blogul sau ca paraseste Realitatea Media si sefia postului de radio Realitatea FM. El a declarat pentru HotNews.ro ca "imediata consecinta a anuntului meu este ca de la 1 septembrie se inchide Realitatea FM", Turcescu precizand ca redactia a fost informata in acest sens de conducerea grupului la scurt timp dupa ce el a anuntat ca demisioneaza.

Robert TurcescuFoto: Agerpres

UPDATE Contactat de HotNews.ro, Sorin Freciu, presedintele CA al grupului Realitatea-Catavencu, a spus ca "nu se pune problema inchiderii", dar "sigur, conditiile actuale fac sa restructurezi, sa te pliezi cu costurile". El a spus ca "este o echipa care se ocupa de o noua grila" ce va fi introdusa dupa 1 septembrie.

Turcescu a precizat ca el si-a anuntat demisia in cursul diminetii si ca abia apoi a fost anuntata in redactia Realitatea FM decizia de inchidere a postului unde pana acum a fost director general. In privinta motivelor pentru care a decis sa plece, Turcescu a spus pentru HotNews.ro ca "nici nu ma intereseaza sa spun mai mult decat am spus acolo (pe blogul sau - n.r.). Nu e o chestiune intempestiva". El a afirmat ca "nu merg nicaieri. Este o perioada in care voi sta, ma voi uita. Nu am vreun proiect".

In cursul diminetii, Robert Turcescu a spus pe Twitter ca "azi, 16.08.2010, anunt public demisia mea din Realitatea Media. Detalii pe turcescu.ro, incepind cu ora 11.00". In prima sa postare pe Turcescu.ro, blog nou infiintat, el spune sub titlul "Un sfarsit e un inceput" ca:

  • "Pentru mine a sosit vremea sa deschid un alt capitol. Nu-mi fac iluzii si nici planuri in care sa incapa cuvinte precum “mai bine” sau “mai rau”. Dar simt de ceva vreme ca e momentul pentru o noua provocare pe care inteleg sa mi-o asum dincolo de calcule financiare sau doctrinare."
  • "Nu stiu, acum, cind scriu aceste rinduri, incotro ma indrept si nici care sint provocarile viitorului imediat. Vom vedea impreuna prin intermediul acestui spatiu virtual in care ma oblig sa postez perodic o suma de ginduri, amintiri si experiente. Am tolba plina, cum s-ar spune, asa ca sint convins de faptul ca nu ne vom plictisi impreuna."
  • "Da, azi, o data cu aparitia acestor rinduri, anunt public ca plec din Realitatea Media privind fara minie inapoi, desi se poarta de ani buni scandalul public si aruncatul cu laturi."
  • Povesteste pe larg despre diverse experiente ale sale la Europa FM, Evenimentul Zilei si cum a inceput sa lucreze pentru Realitatea TV. Citeste mai mult pe Turcescu.ro