MediaSind cere anularea modificarilor aduse Codului Fiscal

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 16 august 2010, 14:52 Economie | Media & Publicitate


MediaSind a inregistrat, luni, la Secretariatul General al Guvernului, o plangere prealabila prin care solicita anularea modificarilor la Codul Fiscal, potrivit unui comunicat remis HotNews.ro
"Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind a inregistrat luni la Secretariatul General al Guvernului, Plangerea Prealabila impotriva Ordonantei de Urgenta nr. 58/ 2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si impotriva HG 791/ 2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, solicitand anularea in tot a acestor acte normative", se arata in comunicatul transmis de MediaSind.

Potrivit documentului, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind va ataca in instanta cele doua acte normative daca Guvernul nu va raspunde favorabil acestei solicitari in termen de 30 de zile,
"Prevederile HG 791/2010 incalca art. 41 si 108 din Constitutia Romaniei, precum si prevederile Legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, deoarece contin norme care ᅡadauga la legeᅡ, creeaza exceptii de la OUG 58/2010, contin norme care se anuleaza reciproc, precum si norme care contravin articolelor ramase in vigoare din Codul fiscal, provocand un haos fiscal", se spune in plangerea prealabila inregistrata de MediaSind la Secretariatul General al Guvernului.
 • MediaSind: Normele destabilizeaza raporturile de munca si creeaza prejudicii financiare
Potrivit plangerii, "aceste norme destabilizeaza raporturile de munca si creeaza prejudicii financiare patrimoniului unui numar foarte mare de persoane afectate prin impozitarea dubla a contributiilor de asigurari sociale aplicate contractelor individuale de munca, contractelor de drepturi de autor si conventiilor civile".
"OUG 58/2010 incalca dispozitiile art. 41 alin. 5, art. 56 alin. 1 si 2 si art. 115 alin. 4 si 6 din Constitutia Romaniei", se arata in plangerea prealabila adresata Guvernului, precizandu-se, totodata, ca "nu s-au respectat etapele legale privind dialogul social prevazute in Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala, nici pentru adoptarea OUG 58/2010 si nici pentru adoptarea HG 791/2010".

"Nu a fost respectata procedura legala privind elaborarea actelor normative, reglementata de Legea 52/2003, precum si de Legea 24/2000 si HG 561/2009 pentru aprobarea Regulamentului privind procedurile, la nivelul Guvernului pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum si a altor documente, in vederea adoptarii/aprobarii", se spune in plangerea prealabila.
 • Aplicarea acestor acte normative va duce si la blocarea activitatii unor institutii publice
"Actele normative atacate creeaza prejudicii materiale tuturor membrilor nostri de sindicat, precum si altor categorii de cetateni care intra sub incidenta acestor acte normative, intrucat acestea sunt inaplicabile si duc la imposibilitatea platii drepturilor salariale si a drepturilor de autor. Aplicarea acestor acte normative va duce si la blocarea activitatii unor institutii publice, care, din cauza ambiguitatii textelor celor doua acte normative, nu au posibilitatea sa mai incaseze sume din contributiile de asigurari sociale", se mai arata in document.

Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind reprezinta peste 9.000 de membri din presa scrisa, online, radio, televiziune, edituri, tipografie si difuzare. MediaSind este membru cu drepturi depline al Federatiei Internationale a Jurnalistilor si Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1128 vizualizari

 • -2 (2 voturi)    
  bravo... (Luni, 16 august 2010, 15:07)

  toteu [anonim]

  uite niste oameni cu initiativa ...

  mult succes
  • 0 (0 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 august 2010, 16:15)

   [anonim] i-a raspuns lui toteu

   • -1 (1 vot)    
    aha (Luni, 16 august 2010, 16:50)

    calin [anonim] i-a raspuns lui

    Cred ca fiecare intelege in felul lui solidaritatea...
    Mai exact ti se pare corect ca unul care cotizeaza 40 de ani la sistem cu o suma X sa aiba cam aceeasi pensie cu altul care cotizeaza 10 ani cu suma X?
    Ti se pare corect ca unul care cotizeaza 30 ani cu suma X sa aiba cam aceeasi pensie cu altul care cotizeaza 5*X?
    Sa nu mai amintim de pensiile de boala...(unele sunt luate pe drept, altele sunt luate pentru ca in zonele respective nu exista nici o industrie si deci oamenii nu au unde sa mai munceasca, insa mai exista si o categorie care s-au cam saturat ei de lucru si acuma si-au facut pensie ca sa stea toata ziua cu burta la soare).
    Si totusi cireasa de pe tort: pensiile speciale.
    Cam cu acestia ar trebui sa fim noi solidari nu?
 • +1 (1 vot)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 16 august 2010, 16:13)

  [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   :) (Luni, 16 august 2010, 16:55)

   calin [anonim] i-a raspuns lui

   Am impresia ca nu prea stii tu pe ce lume te afli...Agentia respectiva reclama faptul ca acele OUG si actele normative (ca deh OUG nu e formulata destul de clar si au scos si acte normative) se cam bat cap in cap si nimeni nu stie exact cum sa le interpreteze si de aici rezulta un "haos fiscal" de genul mergi sa-ti platesti darile la stat dar nu stiu cum sa-ti calculeze aceste taxe si apoi primesti penalizare ca nu le-ai platit la timp (in ideea in care te hotarasti sa astepti pana se clarifica treaba).
   Ce legatura au toate astea cu solidaritatea?
   Oricum despre solidaritate am scris mai sus...
 • 0 (0 voturi)    
  MediaSind dezinformeaza opinia publica (Luni, 16 august 2010, 18:09)

  ion roata [anonim]

  Domnilor "sindicalisti"de ce umblati cu cioara vopsita.Cele doua articole din Constitutie citate respectiv art.41"Dreptul de proprietate privata" si respectiv 108 "Raspunderea membrilor guvernului"nu au nimic comun cu cele pe care le agitati .Orice venit trebuie impozitat indiferent forma de salarizare
  Pentru realizarea obiectivelor veniturilor statului guvernul poate propune legi si reglementari care sa asigure veniturilor necesare ,Cititi va rog Titlul lV din Constitutie Romaniei.
  Nu umblati sa cersiti drepturi care sub nici-o forma nu va revin.In afara salariilor pe care le castigati ca angajati permanent trebuie sa vi se impoziteze si cele pe baza de alte forme.
  Nu aveti niciun drept sa fiti scutiti de impozitul pe salariul total castigat intr-o luna si contributia la asigurari sociale.
 • 0 (0 voturi)    
  pt ion roaita (Luni, 16 august 2010, 21:47)

  marius [anonim]

  Pt ion Roata: Nu stiu cine dezinformeaza opinia publica dar art 41 spune altceva. In plus, observ ca acelasi tip de comentariu se afla pe mai multe platforme de media. Ceea ce este curios e faptul ca plangerea MediaSind se refera la toate categoriile de angajati care sunt afectate de aberatiile din Codul fiscal, nu numai la jurnalisti!!! Asa ca...mai rasfirati baieti, mai rasfirati.
  ARTICOLUL 41din Constitutie:
  (1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

  (2) Salariaţii au dreptul la măsuri de protecţie socială. Acestea privesc securitatea şi sănătatea salariaţilor, regimul de muncă al femeilor şi al tinerilor, instituirea unui salariu minim brut pe ţară, repausul săptămânal, concediul de odihnă plătit, prestarea muncii în condiţii deosebite sau speciale, formarea profesională, precum şi alte situaţii specifice, stabilite prin lege.

  (3) Durata normală a zilei de lucru este, în medie, de cel mult 8 ore.

  (4) La muncă egală, femeile au salariu egal cu bărbaţii.

  (5) Dreptul la negocieri colective în materie de muncă şi caracterul obligatoriu al convenţiilor colective sunt garantate.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by