CNA a respins, marti, cererea unei companii din Braila de acordare a unei licente audiovizuale pentru un canal pentru adulti, potrivit Agerpres. Membrii CNA au invocat prevederi legislative potrivit carora este interzisa difuzarea "de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor, in special programele care contin pornografie sau violenta nejustificata.

  • Vezi aici cum a argumentat Golden Media Group SRL Braila nevoia unei televiziuni care sa prezinte "adevarata fata a industriei erotice" din Romania.

Agerpres il citeaza pe presedintele CNA, Rasvan Popescu, potrivit caruia "in Romania sunt permise doar canale straine cu retransmisie", iar "licentiere pentru asa ceva nu stiu sa existe" pe plan local. Pe de alta parte, Grigore Zanc, membru CNA, a afirmat ca "de vreme ce noi permitem retransmiterea de filme, nu vad de ce nu am permite si activitatea unei televiziuni care are si preocupari educative" - educatia sexuala fiind unul dintre obiectivele declarate ale postului pentru adulti.

Sursa il citeaza pe reprezentantul Golden Media Group, Zoltan Nagy, potrivit caruia "LuXx TV o sa existe in Romania, deoarece va incerca sa obtina licenta in Olanda, asa cum au mai facut-o si altii", putand astfel sa fie retransmis si in Romania.

UPDATE CNA a aprobat, in schimb, marti o licenta audiovizuala pentru televiziunea cu profil agricol Agro Channel. Licenta a fost data societatii Valtec Media Broadcasting SRL din Corbeanca (Ilfov), detinuta de Bogdan Tudor (director general, 10%), Narcis Somesfalean (80%) si Adrian Nedelcu (10%), potrivit Mediafax.