Veniturile personale din ultimul an ale magnatului media Rupert Murdoch au scazut la un nivel similar celor din 2003. Cotidianul american Washington Times ar putea fi vandut pentru un dolar catre un apropriat al proprietarilor, care ar urma sa preia si datoriile publicatiei. Iar angajatii BBC ameninta cu greva, in semn de protest fata de o serie de schimbari propuse pentru sistemul de pensii aplicat in companie.

  • Magnatul media Rupert Murdoch a inregistrat, in ultimul an, un venit anual cu 6% mai mic decat anul precedent, ajungand la un nivel similar celui din 2003, potrivit The Guardian. Salariul anual a ramas acelasi - 8,1 milioane de dolari, dar sporul acordat pentru rezultatele obtinute a scazut cu 20%, pana la 4,4 milioane de dolari, potrivit unor documente inaintate de News Corporation, citate de The Guardian. El a primit si o serie de alte beneficii evaluate la aproape 4,3 milioane de dolari. Fiul lui Murdoch, James, care conduce operatiunile News Corp din Europa si Asia, a inregistrat venituri cu 13% mai mici. Sursa citata precizeaza ca aceste reduceri vin in pofida profitului de 2,5 miliarde de dolari inregistrat de News Corp in perioada iunie 2009-iunie 2010, in conditiile in care publicatiile detinute in Marea Britanie au avut o performanta redusa.
  • Compania care detine publicatia The Washington Times a anuntat ca ziarul ar putea fi vandut pentru un dolar unui cumparator apropiat Bisericii Unitariene, potrivit unui memoriu inaintat presei de un consilier editorial de la The Washington Times, document citat de Associated Press. Potrivit documentului, exista un acord preliminar care, daca va fi pus in aplicare, va insemna transferul ziarului din proprietatea News World Communication, companie controlata de Preston Moon, fiul pastorului Sun Myung Moon, liderul Bisericii Unitariene, catre o companie condusa de Doug Joo, un apropiat al lui Sun Mung Moon. Cumparatorul ar urma sa isi asume datoriile companiei si obligatiile fata de angajati, potrivit memoriului citat, care precizeaza ca partile trebuie sa ajunga la un acord final in termen de 30 de zile. Proprietarii ziarului si-au manifestat in urma cu patru luni intentia de a-l vinde, iar informatii despre vanzarea lui pentru un dolar au inceput sa apara in presa americana saptamana trecuta.
  • Membrii mai multor sindicate BBC au decis, prin vot, sa intre in greva in cazul in care conducerea corporatiei va pune in aplicare o serie de schimbari prin care sa plafoneze veniturile luate in calcul pentru pensii, potrivit The Guardian. 90% dintre membrii celor trei sindicate au votat in favoarea grevei. Daca va fi pusa in aplicare, greva ar putea afecta felul cum BBC va acoperi mai multe evenimente importante, inclusiv vizita Papei in Marea Britanie, programata pentru luna aceasta. Sindicalistii au decis, insa, sa nu anunte date precise pentru actiunile de protest, in conditiile in care conducerea BBC a lasat de inteles ca ar fi de acord cu unele concesii. Potrivit sursei citate, conditiile generoase in privinta pensiilor sunt privite de angajatii BBC drept o compensatie pentru faptul ca salariile lor sunt, in general, mai mici decat cele ale angajatilor de la posturile comerciale concurente.