Discovery va difuza, incepand cu 27 septembrie, 7 productii locale de scurt-metraj cu protagonisti romani, care au pasiuni si un stil de viata in acord cu spiritul Discovery, a spus marti intr-o conferinta Ada Roseti, channel director pentru Romania, Ungaria, Republica Ceha si Slovacia. Initiativa se inscrie in noua campanie de marketing a postului, bazata pe conceptul "Descopera eroul din tine", planuita pentru perioada 13 septembrie-30 octombrie.

Mihai Barbu - 'calator'Foto: Mihai Barbu

Campania promoveaza noua grila de toamna a postului in presa scrisa, in online si pe panourile stradale.

Un alergator de cursa lunga, un aeromodelist, un motociclist care a calatorit in Mongolia si inapoi, un tanar practicant de parkour si un doctor care salveaza oameni la celalalt capat al lumii, sunt doar cativa dintre "eroii" povestilor din Romania. Filmele cu povestea lor sunt scurt-metraje de cate 3 minute, care vor fi difuzate in fiecare zi, de la ora 22.00, pe Discovery Channel, incepand cu 27 septembrie.

Conform Adei Roseti, pentru productia acestora Discovery Romania a colaborat cu Videograma si Transart.

Filmuletele vor continua sa ruleze in online, dupa incheierea campaniei pe 30 octombrie. Discovery le difuzeaza doar pentru publicul din Romania, existand posibilitatea ca ele sa fie preluate in grilele de programe ale postului din alte tari. Intre timp, Discovery Romania cauta noi povesti cu "eroi" autohtoni, pentru o parte a doua a proiectului, planificata pentru anul 2011, a explicat Ada Roseti.

Noua grila de toamna a Discovery include si cateva premiere cu protagonisti deja consacrati ai postului: Bear Grylls (Tehnici de supravietuire urbana), Ross Kemp (Ross Kemp in jungla urbana) sau Jeremy Wade (Monstrii apelor).

Tot la categoria noutati se mai numara productia "9/11 Dupa caderea turnurilor", care va fi difuzata din 11 septembrie 2010.

Posturile pe care Discovery le distribuie, in prezent, in Romania sunt: Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Travel&Living, Discovery HD Showcase, ID. Investigation Discovery, Discovery World si Animal Planet.