Ministerul de Externe se pregateste sa il trimita pe jurnalistul si scriitorul Ioan T. Morar in postul de consul general la Marsilia. In februarie 2007, Ioan T. Morar publica in Cotidianul un articol in care contesta vehement nominalizarea jurnalistului Gabriel Stanescu pentru postul de consul pe probleme culturale, tot la Marsilia. Intrebat despre trimiterea sa la Marsilia, Morar spune acum, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca argumente in favoarea nominalizarii sunt opera literara, activitatea jurnalistica, seriozitatea si valorile de dreapta pe care le impartaseste impreuna cu cei care l-au nominalizat.

Ioan T MorarFoto: AGERPRES

“Un lucru e bun in numirea asta. Nu ne va face tara de ris, pentru ca va trece total neobservat si nu va obosi autoritatile marsiliene cu initiativele sale de promovare culturala”, scria in 2007 Ioan T. Morar in articolul "Jurnalistii lui Tariceanu" despre tentativa guvernului liberal de a-l transforma pe Gabriel Stanescu in diplomat.

Rugat sa comenteze articolul din pozitia de candidat pentru acelasi post, scriitorul spune ca are in avantajul sau opera literara ”mai interesanta”, premiile obtinute si credinta ca va reusi sa se achite cu succes de sarcinile diplomatice.

Asculta interviul cu Ioan T Morar:

Descarca fisierul audio in format MP3

Extrase din interviu:

* Am aflat din presa ca decizia de nominalizare se afla pe biroul prim-ministrului

* A fost o discutie de principiu cu ministrul de externe, Teodor Baconschi, care mi-a propus postul

* Nu ma duc acolo sa ma imbogatesc sau sa fac economii. Dupa ce am acceptat, ministrul mi-a spus ca e foarte mult de munca

* M-am gandit ca pot si eu sa lucrez in domeniul public dupa 20 de ani in mediul privat

* Sunt un om serios, cred in valorile de dreapta

* Mi se pare curios ca la mine se inflameaza presa. Au mai fost si alti ziaristi si nu s-a facut nici un tam-tam

* (este rugat sa comenteze un citat articolul din Cotidianul) O micuta capcana.

* Gabriel Stanescu mergea la Marsilia pe postul de consul pe “probleme culturale”. Nu am auzit de asa ceva pana acum

* Vom discuta peste un an sa vedem ce am facut acolo​