Deputatul PDL Silviu Prigoana sustine ca proiectul sau privind presa scrisa si online nu vizeaza limitarea libertatii presei sau instituirea cenzurii, ci "curatarea spatiului public de acele publicatii aparute peste noapte, pentru care nu isi asuma nimeni raspunderea", relateaza Mediafax.

Prigoana precizeaza ca a depus proiectul la Parlament in perioada de autosuspendare a sa din PDL si ca nu a sustinut niciodata ca a depus proiectul avand sprijinul partidului.

"Referitor la proiectul de lege privind modificarea legii nr.504 din 2002, a audiovizualului, fac urmatoarele precizari: ca patron de presa, inteleg mai bine decat multi altii necesitatea libertatii de exprimare, insa nu inteleg sa permitem ca profitori marunti sa murdareasca spatiul public cu ziare de o noapte sau o saptamana, al caror scop unic este distrugerea imaginii publice a unor persoane sau idei; proiectul de lege a fost depus in perioada de autosuspendare din PDL, nefiind discutat in cadrul partidului, cu actualii mei colegi; nu am sustinut niciodata ca am depus proiectul avand sprijinul partidului", mentioneaza Prigoana, intr-un comunicat de presa.

El sustine ca "proiectul nu vizeaza limitarea libertatii presei sau instituirea cenzurii, ci are in vedere curatarea spatiului public de acele publicatii aparute peste noapte, pentru care nu isi asuma nimeni raspunderea si care nu fac decat sa denigreze si jigneasca".

"Sunt de acord ca presa trebuie sa fie o putere in stat, insa, pentru a reprezenta cu adevarat un pilon al democratiei, consider ca trebuie sa fie curata si realizata in interesul cetateanului", adauga Silviu Prigoana.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a depus la Camera o initiativa de modificare a Legii audiovizualului, propunand ca presa scrisa si online sa intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmand ca stabileasca si criteriile privind acordarea licentelor pentru tiparirea sau gazduirea pe servere a publicatiilor.

Initiativa legislativa este semnata de 11 parlamentari: Silviu Prigoana (PDL), Doru Lese (PDL), Florin Anghel (PDL), Alin Popoviciu (PDL), Iustin Cionca Arghir (PDL), Adrian Nitu (PDL), Corneliu Olar (PDL), Marius Spanu (PDL), Brandusa Novac (PDL), Mate Andras Levente (UDMR), Tudor Ciuhodaru (independent).