Ziua a treia dupa arestarea lui Sorin Ovidiu Vintu a adus pe scena media un nou subiect: lichidarea omului de afaceri. Tema a fost lansata de Bogdan Chirieac, care s-a intrebat, la Realitatea TV, daca nu cumva se incearca lichidarea lui Vintu, la o zi dupa ce aceeasi televiziune anuntase ca unul dintre cainii lui Vintu, "orb si inofensiv", fusese impuscat in picior in timpul perchezitiei din strada Paris.

"Ma intreb serios daca nu se incearca chiar lichidarea lui Sorin Oividiu Vantu", a spus Bogdan Chirieac, care a adaugat ca "sicofantii decerebrati ai presedintelui incearca sa etufeze" acest subiect.

El a precizat ca nu crede ca acest dosar a fost adus la suprafata pentru a acoperi in media discutiile legate de remanierea guvernamentala sau scrisoarea de intentie cu FMI.

"Cred ca se intampla altceva", a spus Chirieac, care a propus ca teme de plecare urmatoarele ipoteze:

  • ori Nicolae Popa fusese eliberat, ori dovezile au disparut
  • Nicolae Popa a fost adus in tara si "cine stie ce s-a intamplat"
  • Sorin Ovidiu Vantu avea in vedere un proiect politic sau mediatic ce a determinat aceasta actiune in forta

Bogdan Chirieac s-a intrebat ce alt sens avea difuzarea unor convorbiri private intre Sorin Ovidiu Vintu si Nicolae Popa, legate fiicele celor doi, in afara de discreditarea omului de afaceri.

Invitat in studio, avocatul Lucian Bolcas, fost membru al PRM, a afirmat ca difuzarea acestor convorbiri "demonstreaza ca a fost o lucrare facuta de profesionisti, amestecand lucrurile lipsite de importanta cu cele de natura sa socheze"

In plus, Lucian Bolcas a spus ca "arestarea poate sa-i fie fatala, 29 de zile pentru un om in asemenea conditie fizica nu stiu ce poate sa insemne".

Concluziile discutiei din studioul Realitatea TV:

  • Bogdan Chirieac: Vazand imaginile tulburatoare ale invaziei  (de la locuinta omului de afaceri, n.r.) (...) ma pot gandi pentru prima data la eliminarea fizica a lui Sorin Ovidiu Vintu?
  • Lucian Bolcas: Sper ca acest lucru sa nu se intample