Au fost gasite 161 de rezultate in cautarea efectuata pe ultimele 24 de ore, in tot ce inseamna surse media romanesti. Vantu a fost eliberat. Nu ma pricep la subterfugii avocatesti, dar din ceea ce citeam in presa, in alte cazuri de favorizare a infractorului, cei acuzati nu au fost arestati preventiv. Bine, Mantog nu se compara cu Vantu... Pe de alta parte, recunosc ca tot acest caz ma enerveaza. Nu mai exista pozitii decat ori excesiv pro, ori excesiv contra. De ambele parti exista oameni care nu sunt fete mari in presa. Realitatea TV imi pare clar partizana. Invita numai oamenii pro-Vantu, desi un anume echilibru ar recomanda si invitati care poate au ce sa ii reproseze puscariasului pentru delapidare. Tatalui FNI, daca vreti. Pentru ca pentru mine, Vantu este un cetatean care este urmarit pentru banii pe care i-a furat intr-un mod inteligent. Punct. Ca implicarea lui nu a putut fi dovedita, e o alta poveste. Am mai spus-o, nici Capone nu era un retardat. Si acum, analiza.

Continutul emotional

Continutul emotional

Foto: Hotnews

Emotional. Articolele neutre sunt 76%. Ingrijorat, 6%.Amuzant, 3,2% Admirativ, 5% Depreciativ, 3%. Restul se impart intre categoriile care se pot vedea in graficul de mai jos. Multumesc, Media IQ.

Cat despre sursele care au scris despre Vantu, si ele se pot vedea mai jos.

Decizia de eliberare a celor trei va fi pusa in aplicare imediat, iar motivarea completului de judecata va fi publicata zilele urmatoare. Votul in completul de judecata a fost 2-1 in favoarea eliberarii celor trei inculpati.

Reamintim componenta completului de judecata: Viorica Costiniu, Luciana Mera si Cristina Rotaru.

Dintre textele aparute:

Grafic Vintu 1

Grafic Vintu 1

Foto: Hotnews

"Din punct de vedere strict uman, nu as vrea sa stea in puscarie pentru ca eu am stat 5 ani in acel arest si stiu ce inseamna. Si oricate as avea de impartit cu Vintu, nu sunt caine, pardon, am jignit cainii, ca sa doresc sa stea la parnaie. Pe de alta parte, cu el afara, cu talentele lui de manipulare, de minciuna, de santaj si de cumparare, 148-ul este pe deplin acoperit. Cata vreme este acolo, mai putin poate sa faca rau", spune Vlas, subliniind, insa, ca acuzatia de favorizare a infractorului care i-a fost atribuita omului de afaceri este 'un vax'. Nu mi se pare relevant pentru tot ce s-a intamplat pana acum sa fie pedepsit Vintu, daca va fi, pentru treaba asta, in loc sa fie pedepsit si pus sa plateasca pentru ceea ce realmente a facut rau Romaniei", incheie Vlas.

"Reprezentantii Asociatiei "Cutu, cutu" au depus plangere penala in urma cu trei zile la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva politistilor care i-au impuscat cainele lui Sorin Ovidiu Vintu. Potrivit Legii Protectiei Animalelor, in cazul in care vor fi declarati vinovati, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 3 ani sau o amenda penala de pana la 10.000 de lei. "Aceasta plangere nu are nicio legatura cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, ci doar cu cainele sau. Domnul Marinescu a fost cu ideea sa depunem aceasta plangere pentru a nu mai exista astfel de cazuri in care animale nevinovate sufera fara niciun motiv intemeiat", a declarat, pentru Adevarul de Seara, Marcela Lungu, presedintele Asociatiei "Cutu, cutu".

Grafic Vintu 2

Grafic Vintu 2

Foto: Hotnews

"Astazi, incepand cu orele 16, golanasul Alexandru Cautis este invitat de Moise Guran sa povesteasca in cadrul emisiunii Antena 3 Special cum a publicat in premiera pe tara pozele cu vizita lui Geoana la Vantu. Daca vreti sa-l ascultati pe Cautis in direct si prin telefon de la Briusel, nu ratati emisiunea lui Moise.

Anul trecut, in joia marii confruntari televizate dintre Basescu si Geoana, pe la prinz, am iesit sa maninc cu un amic. Lucram atunci, ca si colegii mei actuali de la Kamikaze, la Academia Catavencu. Amicul imi spune ca i-a trimis un prieten niste fotografii cu Geoana la Vantu. Zic, fara interes: "A, probabil din Delta, de anul trecut. Pot fi misto, dar nu e mare chestie. Poate erau la pescuit pur si simplu". "Nu, sint de aseara, Geoana s-a dus acasa la Vantu aseara!", zice.

"Casa din Bacau a lui Sorin Ovidiu Vantu de pe strada Vasile Alecsandri, nr.7, declarata in urma cu 18 ani monument istoric, zace in paragina. Cladirea de aproximativ 400 de metri patrati si o curte de peste 1.500 de metri patrati, a fost cumparata de SOV in 1992 si in 2004 a fost trecuta, impreuna cu mai multe proprietati ale sale din tara, in patrimoniul societatii Imobiliar Netork 2002, fosta Gelsor.

Vecinii spun ca sunt mai bine de zece ani de cand proprietarul ei nu i-a mai trecut pragul. "Inainte mai venea Vantu cu toata familia, inclusiv cu fata si baiatul. Ba chiar la un moment dat, copii au facut un an de scoala generala la Bacau. Mai veneau tot felul de oameni de afaceri si stateau la gratare si chefuri. Acum, nimic", a povestit Lucica Hapenciuc (52 de ani), care locuieste in blocul din vecinatatea locuintei lui Vantu".

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.